“Karmen” za djecu otvara kotorsku pozorišnu feštu

0
sa prošlogodišnjeg Festivala

Petar Pejaković

Ovogodišnji Kotorski festival pozorišta za djecu tradicionalno će biti otvoren 2. jula, pod zvonicima Katedrale Sv Tripuna, ove godine operom “Karmen” koja je prilagođena za djecu.

Riječ je o baletu na štulama, velikom hepeningom i spektaklom sa različitim scenskim elementima.

Po riječima direktora Festivala, reditelja Petra  Pejakovića, publika će imati priliku da vidi različite programe po brojnim kotorskim  trgovima.

Pejaković izdvaja podatak da će Kotor ove  godine imati predstave sa četiri kontinenta i to iz Južne Amerike, Sjeverne Azije, naravno Evrope, a po prvi put biće prikazane i predstave iz Čilea, Izraela i Engleske.

I ove godinem Festival će ponuditi nešto putpuno novo u senzibilitetu i estetici najmlađoj publici i svima onima koji vole teatar, mišljenja je Pejaković.

Takođe festivalski život u Kotoru od 2. do 10. jula ima i edukativne radioničarske programe.

Od ove godine biće ponuđene radionice koje su nešto drugačije i po prvi put na Festivalu biće radionica za klovnove, zatim radionica za izradu nakita, origamije, pa Pejaković smatra da će nove radionice privući i neke nove klince.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]