Karnevalske note u drevnom Kotoru uz Danijelu Martinović

0
kotorski karneval 2015. spaljivanje

Miloš Dževerdanović

Miloš Dževerdanović

Karnevalski Kotor se priprema za svoju tradicionalnu, zimsku, maškaranu feštu koja će se svečano otvoriti 26. februara u velikoj sali Kulturnog centra “Nikola Đurković” u 19 sati.

Veliki bal pod maskama je 27. februara od 21 sat  u PC “Vukšić”, a dječiji maskenbal je planiran za 28. februar u diskoteci “Maximus”, najavljuje za Skala radio Miloš Dževerdanović u ime organizatora Kulturnog centra “Nikola Đurković”.

Karnevalsku notu tradicionalno daje kotorska Muzička škola “Vida Matjan”, koncertom svojih učenika pod maskama u crkvi Sv. Duha koji će se održati 1. marta.

Abrum ulicama starog Kotora, to jest najava za karnevalsku povorku, je 4. marta uz muzički okvir sastava Lungo mare i Papaladu ala maka na glavnom gradskom trgu.

Martovska subota 5. je rezervisana za humanitarnu karnevalsku tombolu u bašti kafane “Dojmi“ u 11 sati, a u 18 sati “Feštine” mažoretke proslavljaju deset godina rada koncertom u velikoj sali Kulturnog centra.

Karnevalska vesela nedjelja 6 marta je u znaku karnevala, glavnom gradskom ulicom od 14 sati i 30 minuta, a od 16 i 30 na glavnom grdaskom trgu počeće koncert popularne Danijele Martinović.

Vjekovima kotorski karneval ima svoj prepoznatljivi kolorit i štimung, zdravu šalu i raskošni kreativni duh vedrih meštrica i meštara koji ovih dana u strogoj tajnosti osmišljavaju i rade kostime.

Meštri punom parom u hangarima rade krnevao i ostale figure, a u pripremi je i humorsitičko-satirični list “Karampana” koja ove godine obilježava 90 godina od svog izlaska na dan karnevala.

Dževerdanović poručuje da će ovo biti jedan uspješan zimski karneval koji će biti obogaćen i sa gostima, karnevalistima iz regiona.

Organizator tradicionalnog kotorskog karnevala 2016. je Kulturni centar “Nikola Đurković”, suorganizator Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj Opština Kotor.

Medijski sponzor Skala radio.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]