Karnevalski razigrani i raspjevani Kotor

0
sa kotorskog ljetnjeg karnevala 2013.

Bogatom karnevalskom povorkom u subotu 3. avgusta završen je 12. Internacionalni ljetnji kotorski karneval 2013.

Glavnom saobraćajnicom kretalo se 20 originalnih karnevalskih grupa iz Kotora, Budve i inostranstva, iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Na početku karnevalske povorke brojna publika pozdravila je zastave države, grada i karnevala, kapa ljetnjeg karnevala Luku Knezovića i kraljicu karnevala Dolores Fabian.

Uz brojne maškarane mališane i Glazbu iz Šibenika, u povorci su svoje zanimljive i originalne kreacije predstavile kotorske karnevalske grupe Sjore od mota, Gašleri, Kompanjoni, Feral, Ćakulonija, Evo nas opet, Mladi feštađuni, Za dešpek, Salamastrani, Ćiribimba i Karampana.

Pored Feštađuna iz Budve, na kotorskom ljetnjem karnevalu su učestvovale gostujuće grupe iz Strumice (Makedonija), Ivanić grada i Blata sa Korčule  (Hrvatska), Ptuja (Slovenija), Mostara (BiH) i Staranzana (Italija).

Fešta se potom preselila na glavni gradski trg uz muziku Montenegrosingersa i DJ Jova.

Za najbolje karnevalske grupe uručeni su pehari, bile su to gostujuće grupe iz Makedonije (Strumički karneval) i Hrvatske (Žaba iz Ivanić grada i Blato sa Korčule, a iz Kotora grupe Karampana i Za dešpek.

Organizator karnevala je Udruženje “Fešta” Kotor, uz pokroviteljstvo Opštine Kotor i Turističke organizacije Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]