Kasalicu vraćaju na mjesto državne sekretarke

1
Mila Kasalica

Ekonomistkinja Mila Kasalica biće danas izabrana za državnu sekretarku u Ministarstvu finansija, saznaje Pobjeda u Vladi.

Nju je na to mjesto predložio ministar finansija Aleksandar Damjanović, dok odluku o imenovanju treba da potvrdi Vlada na današnjoj sjednici. Kasalici će to biti drugi mandat na dužnosti državne sekretarke u tom resoru, budući da je tu funkciju obavljala i za vrijeme bivšeg ministra Milojka Spajića.

Nju je Vlada Zdravka Krivokapića imenovala za državnu sekretarku 11. februara prošle godine, a na toj poziciji se zadržala do 30. jula, kada je Spajić tražio da bude smijenjena. Spajić nikad nije javno obrazložio razloge smjene Kasalice, dok je ona podnijela tužbu Upravnom sudu, tražeći da bude vraćena na radno mjesto. U tužbi je istakla da je ključni razlog za razrješenje bio taj da stručnim, odgovornim, poštenim i posvećenim profesionalcima nema mjesta u okruženju bivše izvršne vlasti.

Krajem prošle godine u državno tužilaštvo je stigla anonimna krivična prijava protiv Kasalice, u kojoj je optužena da je od 10. do 30. jula prošle godine u prostorijama Ministarstva finansija stavila na uvid službene podatke i dokumenta direktorici MANS-a Vanji Ćalović.

– Kasalica je sa umišljajem i direktnom namjerom obmanula službenike Ministarstva i proizvela situaciju njihove odgovornosti i uključenosti u krivično djelo odavanja tajnih podataka, koji su internog

karaktera i koji se koriste u procesu vođenja državne i politike javnih finansija, čime se direktno mogu ugroziti ekonomski interesi Crne Gore – navodi se u prijavi, što je Kasalica demantovala.

Osim Kasalice, Damjanović ima pravo da izabere još dva državna sekretara koji će mu pomagati u radu. To mu je omogućeno izmjenama Zakona o državnoj upravi, koje je Skupština usvojila u utorak, a kojima se umjesto dva, dozvoljava imenovanje tri državna sekretara po resoru.

Očekuje se da će drugi državni sekretar Ministarstva finansija biti izabran na sjednici Vlade narednog četvrtka.

pobjeda

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]