Katnić: Slaviće 60 kriminalnih grupa, a ne građani

1

Milivoje Katnić

Crna Gora nema stručan kadar koji bi mogao da zamijeni tužioce koje država protivnu Ustavu šaljete u penziju, poručio je glavni specijani tužilac Milovoje Katnić.

On je poručio da će Crna Gora zbog toga platiti 100 milion eura, jer je kako dodaje prekinut kontinuitet u istragama.

“Ovo što vi radite jeste ad hominem i prema meni“, kazao je Katnić.

Dodaje da je to pogrešan put i da to nikada niko u istoriji nije radio.

“Ja vam kažem da će ovih 60 kriminalnih grupa, slaviti ove zakone, a ne građani i da će tih 60 kriminalnih grupa proći na sudu kao što su prošli Kalić i Šarić, a ne zato što su tužioci loše pisali i radili“, naveo je Katnić na panel debati na temu “Kako do ispunjenja obaveza u poglavljima 23 i 24“.

Tvrdi i da su izmjene zakona uperene i protiv njega lično, te da je kako ističe prekinto civilizacijko pravo i seniorsko iskustvo među najboljim kadrom.

“Ja sam danas izgubio dva najbolja tužioca, koji su radili najteže predmete. Tužilaštvo je već danas izgubilo 10 tužilaca i neke strukture ih ohrabruju da podnesu ostavke”, saopštio je Katnić i dodao da su i advokati u štrajku, zbog čega ni sudovi ne rade.

“Kako ja danas da lišim slobode krimilanu grupu ako nemaju mogućnost da imaju odbranu”, pitao je Katnić.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kaže da izmjene tužilačkog zakona nijesu usmjerene protiv bilo koga pojedinačno, te da je sve usklađeno sa Ustavom.

“Mislim da Crna Gora ima dosta ljudi, koji nijesu tužioci, a konkurisaće za pozicije. Mislim da je potrebna smjena kadra”, poručio je Abazović i dodao da moramo stvoriti sistem u kojem ćemo stvarati ljude koji će biti pošteni.

“Ja sam siguran da će vremenom sve više ljudi biti za ovaj koncept”, poručio je Abazović.

1 KOMENTAR

  1. ..GOSPON KATNIĆU-ĆITAJUĆI “VAŠE DOJMOVE”-STIČEM DOJAM-DA NAŠA DOMOVINA NE MOŽE BEZ VAS-VIŠE NO LI KRALJ NIKOLA BEZ IVA VRANE-U SVOJE PERO?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.