Kavač više dana bez vode zbog nesavjesnog izvođača koji je prekinuo cjevovod

0
Kavač

Velemir Dragić

U Kavču je već nekoliko dana  problem sa vodosnadbijevanjem koji je nastao kada je izvođač radova na jednoj parceli u ovom naselju bagerom prekinuo vodovodnu cijev.

Usljed prekida cjevovoda došlo do začepljenja, jer je voda iz iskopa ponijela sa sobom pijesak i mulj i na nekim mjestima začepila cjevovod, kazao je za Skala radio Velemir Dragić, tehnički direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija Kotor.

“Radnicima vodovoda je bilo potrebno nekoliko dana da otkriju i lociraju bar veća začepljenja. Uz ovaj novonastali problem, vodosnadbijevanje Kavča inače je problematično, s obzirom na to da se čitavo mjesto vodom snadbijeva preko jedne linije prečnika 2 cola što je nedovoljno za toliko naselje. I sama cijev je nepropisno postavljena prije 40 godina kada je u Kavču bilo dvadesetak kuća. Sada je to apsolutno nedovoljno i da bi cjevovod imao svoj maksimalni kapacitet, rebalo bi da je pravilno ukopan i da nema krivina”, objašnjava Dragić.

Na žalost u tim krivinama se zadržava vazduh i nemoguće je izvršiti brzo ozračenje cjevovoda, kako bi svi potrošači dobili vodu, naveo je on.

Prema riječima Dragića posao se privodi kraju, jedan dio Kavča je juče dobio vodu, a danas se očekuje završetak svih radova, ali je nezahvalno prognozirati kada će poteći voda rekao je on.

Na naše pitanje da li će neoprezni izvođač radova koji je izazvao problem, platiti nastalu štetu, Dragić je odgovorio da će mu kotorski Vodovod pripremiti fakture za troškove koji su nastali na sanaciji.

Međutim, jedno su troškovi koje je Vodovod imao u ovom poslu, a drugo su oni koje je pretrpjelo stanovništvo zbog nestanka vode koji se ne mogu nadoknaditi, zaključio je Dragić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.