„Kažuj,  babo, jesi li vještica“

5

Piše: Sreten Vujović

Gledam TV emisiju na блаженопошившој РТЦГ, u kojoj povodom neprihvatanja Lekića za novog mandatara, u skladu sa dobrom srpskom tradicijom imamo  tri srpske partije, DF (Dražin front), Demokrate (Mir je naša racija) i URINE „Brata Abaza“, jednom riječju SPC (srpski putujući cirkus) sa svim varijantama prevoznih sredstava, počev od helikoptera, preko bicikala, pa sve do najsigurnijeg, tradicionalnog  vozila „kažuj, babo, jesi li vještica“, koje koriste uglavnom u „lokalu“ od Budve do Podgorice! I to nije sve! Po starom udvoričkom „receptu“ voditelj u stilu dobrog „selektora“  nabača „loptu“ ovoj veseloj Srbadiji! Nemam izbora, a moram ostati informisan! Ponekad, u jutarnjim satima pokušavam preći  na drugi kanal istog servisa, ali tamo nalazim neke digitalne igrice, koje više ni đeca ne igraju, počev od digitalnog fudbala, pa sve do nekog digitalnog ratnog okršaja!

Shvatam da je u pandemiji Corone bilo i nečeg dobrog! Naime, u nedostatku ideje za programsku šemu, gotovo sve TV stanice dovuku po nekoliko doktora, pa nas uz prvu jutarnju kafu, sve do kraja „sumraka jutra“, umjesto dobrog raspoloženja počnu stravljivati, rakom, leukemijom, majmunskim boginjama, cukrom i svakom mogućnom boleštinom, pa  u toku trajanja tog „sistematskog“ TV pregleda shvatimo, koliko smo srećni što uopšte pijemo  jutarnju kafu! Zaboravimo i na poskupljenja i na neimaštinu, ama baš na sve, samo da nam ovi medijski poslenici omoguće umrijeti nekom „dobrom smrću“! Zato ipak ostajem da otpratim ovaj okršaj „Davida i Golijata“!

Na drugoj strani je mladi političar iz SD-a, koji prihvata ovu „utakmicu“ 4:1! Tako izgleda i crnogorska ravnopravnost u vlastitoj državi u odnosu na „ugrožene“ Srbe po profesiji!

URIN ministar osipa „paljbu“, sažaljivim glasom kako je predstavnik SD-a još mlad pa se ne razmije u ekonomiju, pa mu stoga i ne zamjera! Zar je potreban  ekonomski fakultet da vidi tajno zaduživanje u tri dana gotovo milijardu eura, prodaju 10 hiljada tona  crnogorske pšenice sa gubitkom od 7 miliona eura, da se otvori prazan novčanik i više nego poluprazan frižider!?

Kada je u pitnaju selektivna pravda, sva tri predstavnika SPC (Srpskog putujućeg cirkusa) složiše se da  „Brat Abaz“ nije direktno komunicirao preko SKY aplikacije, u serijalu Interpolovih transkripata, koji neodoljivo podsjećaju na neku trećerazrednu špansku seriju (kao da ima prvorazredne). A kriptovani telefon, koji premašuje dozvoljenu vrijednost poklona političaru, bio mu je „komplikovan“. No kontakte preko te „kripte“ ili neke druge je imao čovjek sa kojim „Brat Abaz“ ima bliske kontakte! I ti transkripti idu dalje, bez izgleda da se okončaju, a SDT ništa! Spavaju „pravednici“ koji su  teroriste u pokušaju spasili robije, premda su taj akt  potvrdile sve svjetske bezbjednosne službe, napokon i „Brat Vučić“, prema podacima Abaziove BIA! Pa ni Medenica nije direktno učestvovala u komunikaciji, već njen sin, pa evo „čuči“ u  zatvoru toliko vremena!

Ustanoviše predstavnici ove parapolitičke grupacije da je Đukanović izvršio „državni udar“, a još su u sudskom procesu radi pokušaja stvarnog državnog udara  putem terorizma! To bi bilo isto kao kad bi neka dama iz ulice „crvenih fenjera“ optužila  nečiju suprugu za nemoral jer ispunja svoje „bračne dužnosti“!

Đe je nestao zapovjednik policije, koji je zajedno sa kriminalnim grupama, nad kojima kako sam kaže ima komandu, planirao da spali Cetinje i očisti ga od „bagre“?! Đe su „sokolovi“ čija početna cijena ljudskosti i političke korektnosti iznosi 55 inča!?

Napokon, đe smo mi?!

5 KOMENTARI

 1. Pametnome dosta. G-din Vujovic kao i uvijek pravo u centar, nažalost na pravdu i pravo moraćemo da sačekamo. Nadam se ne još dugo.

 2. Kako je ovo dobro.
  Svaka misao.
  Rečenica.
  Ma svaki zarez.
  Znakoviti profesore i pjesniče jakog štambilja, prepun znanja i dobrote,poštenja i hrabrosti davno ti je mjesto među velike ljude.
  Tamo đe se diše duboko,đe se misli i stvara slobodno.
  Oće li nam svanut?
  Ikad??

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].