KCCG: Od danas ponovo u funkciji linija 1555

0

Linija za pružanje psihološke podrške i pomoći 1555, od danas je ponovo stavljena u funkciju.

Linija je besplatna i biće dostupna svima kojima bude potreban ovaj vid podrške svakog radnog dana u terminima od 9 do 18 sati, odnosno, u dane vikenda od 9 do 15 sati, saopšteno je iz KCCG-a.

“Ovaj servis omogućen je u saradnji Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i Crnogorskog Telekoma, koji obezbijedio svu potrebnu logističku i tehničko-tehnološku podršku. Linija će funkcionisati u koordinaciji i saradnji sa drugim sistema od značaja kao što su policija i Hitna pomoć”, poručuju u saopštenju.

Podsećanja radi, linija 1555 za psiholoku podršku i pomoć, funkcionisala je tokom prvog potpunog zaključavanja  zemlje, od 30. marta do 18. maja 2020. godine i u tom periodu, realizovala preko 700 poziva.

“Gotovo trećinu, od ukupno broja poziva, primljeno je od naših sugrađana koji nikada ranije nijesu imali probleme iz domena mentalnog zdravlja i kod kojih su prve psihičke tegove bile upravo provocirane situacijom izazvanom panedmijom koronavirusa”, ističu iz Ustanove.

Psihološko-psihijatrijske usluge, na svim nivoima zdravstvene zaštite, navode iz KCCG-a,  od decembra prošle godine redovno se pružaju, tj. ambulantno i hospitalno liječenje i tretmani pacijenata se nesmetano odvijaju.

“Pshijatri, psiholozi i socijalni radnici su građanima dostupni u okviru svojih redovnih radnih obaveza. U tom smislu, besplatna linija 1555 svakako nije jedini ali jeste važan dodatan servis, dostupan svima”, zaključuju u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]