Kentera: Možemo očekivati stagnaciju u odnosima sa EU i NATO

0
Savo Kentera

Crna Gora definitivno pripada Zapadu, no put ka onom za što smo se godinama borili mogu ugroziti posljednja naimenovanja u sektoru bezbjednosti, ocijenio je predsjednik Atlantskog saveza Savo Kentera.

On je poručuje da možemo očekivati opreznost i stagnaciju u odnosima sa EU i NATO, zbog kontakata i ranijeg djelovanja tih osoba, prije svega predsjednika Odbora za bezbjednost Milana Kneževića i šefa ANB-a Dejana Vukšića.

“Činjenica je da nije dobro da na čelu Odbora za bezbjednost imamo čovjeka koji je otvoreno radio za ruske interese i još uvijek vjerovatno radi”, rekao je Kentera za Novu M i dodao da za evroatlanski put nije dobro rješenje ni novi šef ANB-a.

Kako je istakao, nema dileme kojim putem treba da ide Crna Gora.

“Mi pripadamo definitivno Zapadu, to je ono čemu smo težili svih ovih godina i mislim da tu ne bi terbalo da bude dileme i gdje treba da ostanemo i da budemo dio zapadnog svijeta i to što se pomenuli ta obećanja koja je dala nova vlada sada se dovode u koliziju sa nekim konkretnim imenovanjima ljudi u bezbjednosnom sektoru za koje je URA negdje bila garant da do promjena u negativnom smislu neće doći”, kazao je Kentera, poručujući da nije dobro što se crkva miješa u politiku.

No, toj priči na ruku, kaže Kentera, ne ide naimenovanje Milana Kneževića za predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu.

“Baca jednu sumnju na to da li će Crna Gora ostati na tom putu ili je ovo sve bila jedna dobro osmišljena igra koju Rusi već decenijama igraju – maskirovka tzv. gdje se neke stvari jednostavno prikriju, da bi se neke druge stvari odradile. Imamo čovjeka koji je blisko povezan sa DF-om, SPC, svim tim strukturamaa…Dakle, ne ulazeći u personalne kvalitete tih osoba, da li su to dobri ili loši ljudi, ni to da li je ispunjen zakon, ovdje se radi o tome kakva je njihova ideologija odnosno čemu su njihova shvatanja bliža, a njihova je suprotna onome za šta smo se zalagali, onda zaista imamo problem”, istakao je Kentera.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].