Kilibarda: Crnogorska opozicija je opozicija državi, a ne vlasti

9
U žiži sa Slavkom Mandićem

Crnogorska opozicija, koja je učestvovala u planiranju terorističkog napada na dan izbora, nije protiv vlasti, već protiv države, kazao je književnik Novak Kilibarda, gostujući u političkom talk show magazinu “U žiži”.

Kilibarda dodaje da su kroz istoriju poznati brojni primjeri kada se pri preuzimanju vlasti sredstva nijesu birala, a ističe da u našem slučaju oni koji su željeli da smijene vladajuću stranku, nisu djelovali samostalno.

“Velika sila je u svemu uspjela da nađe svoje interese, na način kako je našla, ali nije to nikakvo iznenađenje od jedne velike sile. Prema tome, ja mislim da se protiv ovog stanja može boriti dobrim radom nove vlade”, kazao je on

A da će izvršna vlast funkcionisati kako treba Kilibarda ne sumnja.

“Dopada mi se izbor vlade. Meni se čini da će sada Crna Gora da dobro radi i rješava neka pitanja i opominjem, neka se ne zaboravi da treba u crnogorsku svijest vraćati istine o Crnoj Gori i njenoj istoriji”, saopštio je Kilibarda.

Zamjenik glavnog i odgovornog urednika Dnevnih novina Goran Popović navodi da je vlast i do sada dobro funkcionisala, što je opoziciju ostavilo bez argumenta.

“Od obnove nezavisnosti Crna Gora ima najviši trend rasta, najveću prosječnu platu i najveću prosječnu penziju u regionu, najviše stranih direktnih investicija i Crna Gora je prebrodila ekonomsku krizu uspješnije od svih”, naveo je Popović.

On ipak ističe da su prljave igre neizbježne u politici, a da su, nažalost, predmet određeni mediji koji su spremni da sve prihvate da bi došli do novca. Ističe i da je od odlaska direktorice Radojke Rutović, Javni servis u službi političkih opcija.

“Nije bila namjera te smjene da se napravi objektivan i profesionalan Javni servis, već da se preuzme vlast”, kazao je Popović.

Kilibarda i Popović su komenatarisali i istragu povodom planiranog terorističkog napada, ističući da treba sačekati riječ suda, te dodajući da je dobro što će suđenje biti javno.

9 KOMENTARI

 1. Neka ste ga zaštitili od našeg komentara tj. zakona u zemlji Tupanland, valjda smo već pripiti, ali ko će ga odbraniti od njega samoga.

  • Ko ne mijenja mišljenje niti stavove nego ih konzervira, ko ne umije razmišljati a još manje priznate greške. taj ni sjenka od čovjeka nije. Kilibarda, sjajan intelektualac , mogće loše političar ali vispren i gospodin u svakom smilsu. Dosta je učinio u pravom trenutku sa Slavkom Perovićem pomirivši ovaj nepomirljivi narod.

   • U redu je da pojedinac mijenja mišljenje, nemam problem sa tim, samo što se on stvarno ne mijenja još od studentskih dana do dana današnjeg, jer je i kao komunista i nacional-šovinista i ratni huškaš i političar i profesor i književnik i istoričar i kao velikosrbin i crnogorac, neprekidno pod kontrolom i komandom državnih tajnih službi.To mu je konstanta. Ali zbog njega takvoga, istinski nepromljenjivoga stalno neko strada.U pravu ste da je vispren ali za svoj špag.

 2. Zauvijek ce mi ostati tajnom kako Kilibardu nije sramota. Od cetnikovanja i mrznje prema muslimanima koje je nemoguce opisati, postao jer borac za medjunacionalne odnose. Kaze, presao je 60 kad je otkrio zabludu. Novace, povuci se I zivi van javnosti, mozda te neki i zaborave.

  • …JER IZA ZABLUDA-OSTA U BOSNI I HERCEGOVINI VIŠE OD 105 HILJADA LJUDI BEZ GLAVA-OD KOJIH BJEŠE VIŠE 60% NEJAČI (ZVANIČNI PODATCI DRŽAVNE KOMISIJE BiH-IZ 2013 godine!) -A STOTINE ILJADA IZBJEGNU U BIJELI SVJIET-BJEŽEĆI OD “zabluda”…ČIJIH ZNA LI SE…?!

 3. ..I UOČITI-NA DEMOKACKOJ SCENI DANAŠNJE ND VIVA VERO MONTENEGRO…JER NE DAJU DA NI DLAKA ISTINE-NE PADNE NA DJELOVANJE NOVAKA CRNOGORCA SA DNA OD KASAPINOVE KACE- U PRATNJI RADOVANA KARADŽIĆA I U “KIPERU” BOŽIDARA VUČUREVIĆA- KADA JE SRAMOTNIJEH 90 GODINA KRVAVOGA XX VIJEKA-RAZGONIO MUSLIMANE PO ISTOČNOJ HERCEGOVINI -USKLAĐENO SA ONIM NJEGOŠEVIM “UDRI VRAGA NE OSTAVI MU TRAGA…”! AJDE DA JE (LI)CITIRAO NEKOG POZNATOG PESNIKA-NEGO GENOCIDNOG NJEGOŠA POJCA GENOCIDNOG GORSKOG VIJENCA-ZA KOJEG JE NOLE NA TV ATLAS-U POVODU 200 STOTE GODIŠNICE OD ROĐENA GENOCIDNOG NJEGOŠ-REKA CRNOGORSKI-TIPIČNI CRNOGORAC NOVAK NAŠ-A DRŽAVNI- A POZICIONI-A OPOZICIONI-…DA OBAVEZNO TREBA NJEGOŠA I GORSKI VIJENAC SMAĆI-IZMJESTII IZ CRNOGORSKIH UDŽENIKA…? I DANAS EVO GA JOPET-KA 1990 U TREBINJU PA DO VIŠEGRADA I DO IVANJICE..ZVEKOVICE-ODAKLE JE SA ACOM APOLONIOM TRAŽIO SRPSKU DUBROVAČKU REPUBLIKU…ĐE JE NEKAD RAZGONIO MUSLIMANE-DANAS BI U PRISTOJNIM GODNAMA-DA RAZGONI SRBE-ONE ISTE SRBE KOJE JE “TERAO BRE” U BOJ ZA-DA..”UDRI VRAGA I NEOSTAVI MU TRAGA U SRPSKU ERCEGOVINU-U KOJOJ-DANAS IMA MUSLIMANA-U NIVOU..STATISTIČKE GREŠKE-ZAHVALJUJĆI…UPRAVO NOVAKU MIJAJALOVOM I PLANINOM PRVIJENCU-IZ TUPANA-SA SRED BANJANA…?

 4. E da je opozicija opozicija vlasti pa to i jeste njihova uloga. Ali državi?? malo su se preškartali . Opuvani su a poslije Beograda Frontu nema povratka . Niđe kuće ni tamo ni ovamo. A OH njim ajadnima.

 5. Čudi me da Skala ne objavljuje Dan u Gradu sa toliko onih koji navigaju ?!
  Nego je u žiži važnija vijest.

 6. Kilibarda je jedan od najvećih političkih maratonaca, može se reći i putnika kroz CG politiku.

  Neka vam je sretan Sveti Nikola, oće li danas pomorci Kotora popit po bićerin za svog Zaštitnika, ili niko ne okreće glavu ka starom kalendaru ?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]