Kleronacistička „berza“

5

Piše: Sreten Vujović

U vremenu „konzumizma“ sve je postalo „roba široke potrošnje“! Najprofitabilnija „roba“, osobito u zadnje dvije godine jeste srpsko nacionalno ośećanje! To dokazuje i čitav „ešalon“ novopečenih uvezenih i inih „ugroženih“ Srba koji u samo nekoliko mjeseci vladavine za vrijeme svaštoljubivog premijera postadoše euro-milioneri! Jedan moj prijatelj je često znao kazati: „Ne postoji žena malkice trudna i malo više trudna! Ili je trudna ili nije!“ Tako je i sa politikom ne postoji „malkice“ lopov ili „malo više „ lopov! Ili jeste ili nije! Međutim, ipak mora postojati neka razlika, makar kada je zaduživanje u pitanju. Stara vlast se za 30 godina zadužila 4 milijarde dolara i nije bilo primjedbi oko načina zaduživanja; bilo je kako se to kaže „transparentno“! Nova vlast se u svega 3 dana, tajno, sa kamatama i „ugradnjom“  zadužila, „brat bratu“ 1 milijardu! Budeš „ugroženi“ Srbin i sve je moguće!

U tom smislu, nedavno se pojavio video-klip NN osobe skromno odjevene, koji kaže otvoreno da se nacionalno iskazuje prema potrebi. Kad treba Crnogorac je, a kad zatreba postaje Srbin. Iskreno, dopao mi se taj Anonimac! Sigurno nije završio  ekonomski fakultet, ali je „u letu“ shvatio „tržišne zakonitosti“!

Shvatio je da su kleronacisti napravili svojevrsnu “berzu” u vezi sa nacionalnim ośećanjem, đe je najprofitabilnija “roba” srpska nacionost! Zaista mi se dopao, jer makar otvoreno priznaje da je postao „berzanski poslenik“!

On to radi, vejrovatno da bi sačuvao tu bijedu od koje živi, za što ne treba  velika učenost, za razliku od  ovih koji to rade planski i ciljano! I nije sam! Takav je Carević, takav je Joković, takav je Milačić i mnogi drugi, koji su srpski nacionalni korpus na ovoj „berzi“ sa 3% uvećali na zavidnih 35%! Pa  sada kažimo da se ne razumiju u „ekonomiju“!

Ipak, ove nacionalne kovertite, kameleonskog tipa, uputio bih  na Andrićevu „Gospođicu“ kojoj u snu dolazi, pored svog „mrtvog kapitala“ spoznaja da je sva ušteda u datom trenutku posve bezvrijedna poput kašeta dinara Kraljevine Jugoslavije u vrijeme „raspada sistema“! A sve što se gradi na lošim, otimačkim i prevarantskim temeljima, nije dugoga vijeka! U ovom političkom ludilu i haosu, portrebno je samo sačuvati zdrav  razum! Ako nam to ne uspije, ostaje jedino da  kolektivno skočimo u Moraču, koju je osveštao Amficus Diabolicus, pa da im napravimo „širinu“! U takvom slučaju niko ne treba bačati ćepanicu u  rijeku, sa komandom koja se daje biżinima-„aport“; povratka nema, a voda je uvijek drugačija, pa je treba i znova  „osveštavati“! Za to će se pobrinuti vrhovni nedostojni pop filijale Crkve Srbije, koga su zbog ljubavnih jada već jednom vadili iz Dunava, ili ono bijaše iz Save! Svejedno, voda je voda! Ona je strpljiva, čeka i berze je ne zanimaju!

5 KOMENTARI

 1. “Tržišne zakonitosti”su kod onih
  “GORNJOCRNOGORACA”oduvijek su tržišno bile dvoetnopolne .U jednom su dosledni od vajkada LOVILI SU SE NA ŽITO KA TICE.

 2. Sretene za nepismene je teška tvoja literatura pa i kad je ovako najjasnija i u formi novinarske kolumne.
  ZA Gospođicu polovina litijaša ne zna.
  Ali za Dražu i mladoga,sljedbenika mu Milojka i Jakova sa evropskih univerziteta znaju.
  Naučili su dobro kako da razore Crnu Goru.

 3. Sretene za nepismene je teška tvoja literatura pa i kad je ovako najjasnija i u formi novinarske kolumne.
  ZA Gospođicu polovina litijaša ne zna.
  Ali za Dražu i mladoga,sljedbenika mu Milojja i Jakova sa evropskih univerziteta znaju.
  Naučili su dobro kako da razore Crnu Goru.

 4. Ovakav paśaluk samo naaaarod može proizvesti. Đe su im studenti i profesori! Ima li iđe iko tamo da vidi ovu civiizacijsku propast?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]