Klub odbornika DPS-a: Drevni Kotor ne pamti ovakvu predsjednicu Skupštine

0

 

Kotorski politički karneval, u režiji bivše predsjednice SO Kotor, se svakodnevno nastavlja sa namjerom obmanjivanja kotorske pa i crnogorske javnosti, sa tužnom željom da u drugom činu bude „efikasnija“ ali, realnost ih demantuje, pa nastavljaju da djeluju, iz veoma poznatih razloga, ali sa manjim nivoom dostojanstva (Ukoliko je to uopšte moguće).

To nas i ne iznenađuje jer saopštenja bivše predsjednice, a na nivou petparačkih priča, zabavljaju ne samo naše sugrađane već i mnogobrojne turiste sa istog govornog područja, koji ovih dana posjećuju Kotor. Krišom plombirana vrata na zgradi lokalnog parlamenta, a njenih ruku djelo, kako bi fizički onemogućila ostvarenje neposredne demokratije, kao i njeni “politički igrokazi“, dovoljno govore o stanju terora, koji je i do sada sprovodila bivša predsjednica SO, a sve sa paničnim ciljem da obezbijedi skupštinskoj manjini da sačuva ono što se, očigledno, ne može ovakvom iskazanom histerijom odbraniti.

Posljednje što u medijima danas čita kotorska i crnogorska javnost jeste njen očajnički pokušaj da svoj lični poraz ublaži plasiranjem priča, opet, neistina odnosno da je neko provalio njen bivši radni sto, uzeo pečat Skupštine opštine, a mozda i lične stvari?! G-đa Perović nikako da shvati da je prosto, većinom odbornika lokalnog parlamenta smijenjena, da Skupština opštine Kotor nije njena prćija i da se, u demokratskom svijetu, itekako razlikuje lična imovina od one na radnom mjestu. U demokratskom društvu, kakvo je Crna Gora, imovina na radnom mjestu se otključava ključem, sa prethodnika poslovi prelaze na novoizabranog, i tako dalje – nema potrebe zamarati javnost sa onim što je opšte poznato, kako u normativnom tako i u ljudskom smislu.

G-đa Perović, bivša predsjednica kotorskog parlamenta, je svojim radom pokazala i dokazala kako se ne poštuje Ustav CG, prateći crnogorski zakoni, (ne) mišljenje dojučerašnjih partnera o važnim temama za građanke i građane Kotora, i izgleda da je bilo najiskrenije razmišljanje bivše predsjednice a ono glasi „došlo  je mojih pet minuta“, i po, svemu sudeći, „sve ću uraditi da ih zadržim makar  još pet minuta“. Šta reći na ovakvo ponašanje bivše predsjednice, koja voli u medijima istaći sve zakonitosti ali i ne baš tako dosljedno kad su u pitanju njene radne obaveze.

U našem gradu i ptice na grani znaju ko je tamničar Kotora i ko se, zarad, visokih apanaža grčevito bori za očuvanje izgubljene vlasti, a uzgred u jako respektibilnom životnom dobu.

Ne mislite valjda da opravdanje za Vaše postupke možete tražiti u lažnim tumačenjima Zakona jer, da ste demokrata, bili bi ste svjesni činjenice da se demokratija brani samo u parlamentu. Kolliko naše pamćenje doseže Vi ste jedinu skupštinu zakazali i održali na Trgu od oružja i, na  Vašu žalost, i tada ste utvrdili da nemate potrebnu većinu od strane Kotorana.

G-đo Perović, kao vremešna čuvarka rizničarske palate Bizanti,  nikoga u Kotoru ne možete ubijediti kako je 14 više od 17 – Vi znate na koja dva odbornika se odnosi činjenica da Vas ne podržavaju, pa Vam kolegijalno preporučujemo da uđete u naš lokalni parlament i, u tom visokom domu demokratije, na preciznoj vagi političke volje potvrdite Vašu dosadašnju ispraznu retoriku koju ovih dana nemilosrdno prosipate.

A nama, na kraju, preostaje samo da zaključimo da naš drevni Kotor ne pamti ni ovakvu predsjednicu Skupštine,  a ni približno sličnu  maškaradnu povorku, kaže se u saopštenju odborničkog Kluba DPS-a Kotor, dostavljenog Skala radiju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]