Knežević na čelu Odbora za bezbjednost, Vučurović Odbora za ljudska prava, Pejović Odbora za antikorupciju…

0

Skupština Crne Gore je izabrala predsjednike i članove stalnih radnih tijela 27. saziva, kao i predsjednika i članove Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije.

Listu prijedloga kandidata za skupštinske odbore je od 66 prisutnih poslanika, podržao 41, protiv je bilo 20, a uzdržanih 5.

Za predsjednika i članove Komisije za praćanje postupka privatizacije glasalo je 60 poslanika, jedan je bio uzdržan, a jedan protiv.

Za predsjednika Komisije izabran je Maksim Vučinić (Radničke partije).

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević izabran je za predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu, a predstavnik Demokratske partije socijalista (DPS) Branimir Gvozdenović za predsjednika Odbora za evropske integracije.

Za predsjednicu Odbora za antikorupciju izabrana je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Daliborka Pejović.

Poslanici Demokratskog fronta (DF), Marko Kovačević, Simonida Kordić i Jovan Vučurović izabrani su za predsjednike Zakonodavnog, Ustavnog i Odbora za ljudska prava i slobode.

Poslanici Demokratske Crne Gore Momo Koprivica i Dragan Krapović izabrani su za predsjednike Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i Odbora za turizam, poljoprivredu i ekologiju.

Za predsjednika Odbora za ekonomiju, finasije i budžet izabran je poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, a Odbora za rodnu ravnopravnost poslanica Građanskog pokreta URA Božena Jelušić.

Poslanik Demosa Miodrag Lekić izabran je za predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, a predstavnik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović za predsjednika Odbora za za prosvjetu, nauku, kulturu i sport.

Poslanik koalicije Crno na bijelo Srđan Pavićević izabran je za predsjednika Odbora za zdravstvo.

CdM

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]