Knežević saopštio: Zbog odnosa premijera, neće biti sjednice Odbora

0

Knežević: Ako neko iz redova parlamentarne većine ili Vlade nije zadovoljan mojim radom, može inicirati moju smjenu

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević saopštio je da neće sazvati sjednicu tog skupštinskog tijela na kojoj bi se raspravljalo o kandidaturi Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i davanju mišljenja zbog neodazivanja premijera Zdravka Krivokapića na prethodnu sjednicu.

Bečić je Kneževiću proslijedio dopis predsjednika Vlade Crne Gore, kojim podsjeća na istek roka za imenovanje v.d.direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, i to 17. jun tekuće godine.

“Razlog je sadržan u ignorantskom odnosu premijera Zdravka Krivokapića prema kontrolnoj ulozi Odbora i Skupštine i njegovog neodazivanja na sjednicu odbora zakazanu za 2. jun na kojoj je bilo planirano i premijerovo kontrolno saslušanje. Moja je ustavna obaveza da spriječim svaki vid degradacije Parlamenta i odbora kojim predsjedavam i o tome sam obavijestio predsjednika Skupštine, koji je shodno Poslovniku i svojim nadležnostima zakazao sjednicu Odbora”, saopštio je Knežević.

On je poručio da dok god Krivokapić ne bude promijenio svoj odnos prema Odboru za bezbjednost na isti način će tretirati svaki njegov predlog upućen odboru.

“Ako neko iz redova parlamentarne većine ili Vlade nije zadovoljan mojim radom u svakom trenutku može inicirati moju smjenu, ali ja neću ni za pedalj odstupiti od svojih Ustavom odredjenih nadležnosti u očuvanju uloge Skupštine. Da ne bi bilo kakve zabune, objavljujem javnosti dopis upućen predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću u kojem jasno iskazujem spremnost da učestvujem u poštovanju Ustava i zakona a ne njegovom gaženju”, navodi Knežević.

On je dodao da bez obzira na uobičajene političke razlike sa predsjednikom Skupštine, da sa njim ima korektnu i profesionalnu saradnju sa pozicije funkcije koju obnašaju u Skupštini.

rtcg

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.