Ko je i zašto skinuo crnogorsku zastavu sa San Đovanija?

22
jarbol bez crnogorske zastave na San Đovaniju

Treći je dan odkada se ne vijori crnogorska zastava na vrhu San Đovanija, iznad Kotora.

Danas je redakciju Skala radija telefonom zvalo više slušalaca sa pitanjem da li znamo što se desilo sa zastavom naše države?

Da li je neko ukrao, pocijepao, zapalio možda na ovom žaropeku?

Da li je lokalna vlast reagovala, ako je to uopšte interesuje.

Na žalost, nijesmo imali odgovor, ali smo obećali da ćemo pitati.

To je jedino što Skala može.

Kako to i radimo kada je interes građana u pitanju, pokušali smo da saznamo o čemu se radi.

Nezvanično nam je rečeno, jer zvanično moramo da pišemo e-mail, pa da čekamo najmanje dva, a nekada i tri dana da dobijemo povratnu informaciju, da je zastavu neko skinuo i da će biti postavljeno.

Na pitanje ko i zašto se ovoliko čeka na zamjenu, nije bilo odgovora.

Na vrhu San Đovanija, vidimo to i golim okom, stoji prkosno jarbol.

Dakle, nije slomljen.

Zastava se mogla postaviti istoga dana kada je (ako je) skinuta iz nepoznatog razloga.

A možda je razlog poznat.

Sjetimo se da lokalna uprava na čelu sa Demokratom Vladimirom Jokićem ne priznaje Dan nezavisnosti Crne Gore.

Malčice je revidirao stav kada je u pitanju Dan državnosti, pa je ispred staroga grada, od raskrsnice do Lučke kapetanije bilo malih nacionalnih zastavica.

I to je sve.

Lokalna vlast se hvali jedinstvenim poduhvatom, povećanjem prihoda od ulaznica više nego duplo.

To znači da ima novca da se kupi nova zastava i plati radnik da je postavi na jarbol.

Ukoliko to vlast ne uradi i bude čekala da sezona prođe, teško je izbjeći vjerovanje da to ona nije uradila, politički motivisana.

Jer, politički zapošljava (ne)stručne kumove, prijatelje, pripadnika neformalne koalicije, čija je jedina referenca partijska knjižica.

Bez obzira što oni uradili, građani im poručuju da će se crnogorska zastava vijoriti na vrhu brda iznad grada, koji se dodiruje s neslućenim Lovćenskim visinama.

22 KOMENTARI

 1. ..Kapurica zna ko je jaše-samari..pa ispod samara riče-baljezga kako se u njenoj obitelji konverzacija vodi- od pamtivijeka…..i pretkiće spominje..zbog njene zle sudbine-da bidne jahana..i da je samar žulja…sirota Kapurica…Ah,aaa ža mi je ka pasanu Vlast…u čije se ime Kapurica-rikom oglašava-na maternjem jeziku…bay,bay…

   • ..NEBI LI Kapurici..POD KOTULOM BREZ BRAGEŠA.. PREOSTALO OLADILO-JER JOJ se JEZIK Borotin -BI SE REKLO- PREGRIJAO..TAMO ĆE Kapurica NEMA POKRIĆE..U OVE AVGUSTOVSKE VRELE DANE…? ĆAO Borota,,ĆAO LJUBAVI..SA I IZ MJESTA–KOJE KAPURICA LADI..po kome ti jezikom mlatiš-ka konj zobnicom(neće zapisa Blagota Eraković-crnogorski filmski i pozorišni redatelj)…?!!!

 2. Iskompleksiranom Prčanjotu koji falsificira povijest, a prepoznat će se.

  Austrija… pa za svih nas u svakom pogledu država prava, kulture i standarda, zvana nama čežnja u svakom pogledu. Po kanicama se još uvijek prometuje, a ima im više od stoljeća bez popravka. Prepoznatljiva arhitektura, kao i venecijanska ili mlečanska, jado. Prošetaj Kotorom otvorenih očiju ako imaš hrabrosti.

  Nego kad si toliko bahat i vrijeđaš sve oko sebe, jer ne znaš ko si i kako si se zatekao u prelijepom Prčanju i divnoj Boki, danu molim te konačno mi reci otklen si tizi šljegao? Možda ćemo tvoju prađedovinu naći preko Google maps!

  • …šljegao,šljegao sa drugog sprata obiteljske kuće u Prčanju ..đe je se rodila ONA-ŠTO JE MENE RODILA..ZA ZLO TVOJE(?)..na istom spratu šljegla-na pjenu od mora! Pozdrav tebi i tvojim milim precima..”austrijanima”-kojima ste vjerno služli jedno stoljeće- uz doobuku..mržnju-koju i danas ispoljavaš-cijeneći drugoga po osobenim nagonima…svak se češe đe ga zaSRBI…? Prema ovima sa brda gore…”via,via..nije ljubav krtola…? I kad smo kod falificiranja-kaži jednu “bre taze rogo mili”-što je od te povijesti falsificrano-poitaj..”? “Nema komentara,”-pod uslovom-ako ti basta..potpiši se punim imenom ..radi potoka Zvijer-onjak…??? Nemoj s,leđa kao prajd magija…

   • Daklenake, ona je Prčanjka i to je lijepo. Ali, otklenake je ćaća šljega? Ili te je netko usput ispljunuo.

    • ..nego original CRNOGORKA-čiji su reci šljegli iz Njeguša na svoje Dukljansko-Crnogorsko more..koje krase i veličaju ova BRDA SVETA-CRNE GORE I CRNOGORACA PETROVIĆA NJEGOŠA!!! BREZ KOJIH BI TI DRAGI škaljarin bio pastir vlai u najmu kod austrijana..tu tu pa pa..uz- niz “tvoje more” Zvijer-onjak..! A što se tiče moga ćaće-za razliku od tvojije-(((PRAVLJENI U ČOPORE KONJUŠARA BEČKIH-more da bidne-e ste šljegli iz west ercegovine!)))-njemu se znade poriujeklo..iz Hercegovine (na njemačkom vašem dragom jeziku-“HER-CEGOVINA..Gospodin-Gospoština!!!) istočne-naslonjene vjekovima na bracka brda Crne Gore-tebi “dage” ispaše destinacije-đe ti je đede odio-U POHODE i umjesto pušaka…nosio maškine da obara Kapelu..grob Njegošev na Lovćenu 13.siječnja.1916.godine dragi škaljarinu sa mutne vode Zvijer-onjaka…!!! I za kraj-da bi smo ostali dosedni istini–okolo naokolo ispljunuo- ispljuvaka…koliko se zna jedino se u tvom zavičaju-na vodi Zvjer-onjak veli od pamtivijek- “kravi tele volu balega”-siguracija zarad tvoga podrijekla (prepoznatljiv po vonju)-dragi škaljarinu …?!!!

     • Puka’ si ka’ dinja… Sjaši, čoče, sa portala! Ne trućaj, da ne bismo rekli – ne baljezgaj! Umjesto da mirno provodiš staračke dane, ti bez potrebe i nesreće dovodiš sebe u stresne situacije, od kojih možeš kolabirati na ovoj ekstremnoj žaropečini. Ako ne znaš šta ćes sa životom od dosade, internet nije za “ubijanje” vremena. Lati se neke knjige koju do sada nijesi pročitao, a imao si želju. No, siguran sam da si davno zaboravio koje si libro zadnje držao u rukama.
      Ne i da si ga pročitao.

  • Škaljaru , ali neznaš za podrijeklo ovog tobože prčanjanina,porijeklo-produkt ercegovačkih bračnih noći na koje age i begovi pravo imadoše,đe su ih junaci ercegovci pored što bi mladu dali na probnu vožnju morali da prirede bogatu trpezu,e sada ti potomci tih bračnih noći i bivši šoveri odnarođene narodne četničke stranke vrijeđaju starokotorske familije i izmišljaju laži jer laž je dio njihovog mentaliteta i nekulture.Što je velikosrpski nacionalista Dobrica Ćosić napisao „Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“Škaljar nadam se da sam ti pomogao u otkrivanju profila ovog lika za koga ama baš niko u Kotor nema lijepu riječ, udostojio se da po stare dane napada i vrijeđa sudije a brani ga odvjetnik isto tako poznat po vrijeđanjem u svome glasilu Ćakulona a vjerojatno mu i tu pomaže tobžnji “prčanjot-četnikanjot “.
   Za kraj Škaljaru,Mletačka republika je došla na poziv kotorana da zaštite grad od turske najezde,(znači nije bila okupator), od onih gore što su imali pravo na prvu bračnu noć a čiji potomci danas riču po portalima,a Nemanjići su došli kao OKUPATOR !
   Adio moj Škaljaru,

   • Hvala na korisnim informacijama.
    Pozdrav tebi i svim ljudima dobrih namjera, koji vole svoje a poštuju tuđe.
    Lp. Škaljar.

   • ..snahi prigovara-internacionalac”jevropskih shvatanja…-misleći na vlasnika ovoga Portala-koji ga je puštio-poodavno na riče po ovom portalu (NE UČINI DOBRO-DA TE ČUDO NE SNAĐE-MAGARCU I ONOJ RABOTI NIJE VJEROVATI!)-a po đe kad i na Analitiku,sa gostovanjem na IN4S (gostujući neofašista)-boreći se za svoju politiku-uz riku “dolje crnogorci-dolje”..via,via… niste poželjni-nije more vaše nego onih što su ga branili uz pomoć Mlečića-e bo..Neka nova politika..začeta davnog 10 trravnja i 12 jula.1941 -na širem prostopru Balkana-a danas modelirana i skovana u kovačnicama “bratstva i jednistva”-po novim tehnologijama madam Le Pen iz Grada svjetlosti-na obalama Sene i šjore Unučice Benitove.iz Grada vječnosti-na obalama Tibra…?

 3. Bokelj je postao analitičar. Bogu hvala. Samo nam kaži jesi li ovo mencovao Duška Njoku? On je sa Pensom krenuo ka Dubrovniku avionom, ali je iznenada iznad Debeloga brijega iskočio bez padobrana. Sam Bog zna zašto.
  Pitaj ga šjor Bokelj, obraza ti što mu bi?

 4. С обзиром на велику бригу Скале којој се ужарише телефони од забринутих грађана……осјећам обавезу да као савјесни грађанин подијелим своја сазнања са свеколиким слушатељством наше Скале.
  Наиме,синоћ око 22 сата,док сам шетао Лужом,примијетих нека велика свијетла повише Тврђаве Сан Ђовани….заинтересовах се што је у питању,у први мах сам мислио да су неки фурешти на трвђави….раде селфи….кад мало боље погледах,видим да је у питању авион…аир форце 2…..нико други до наш пријатељ,браственик,сердар….Пенс….и то маше из авиона,задовољан што нас је обишао,задовољан са Душком и смјештајем у хотелу Клинтон…додоше мало незадовољан јер није Мила видио овај пут…али оправдано,господар је био на Милочер са нашим Вуком и Даницом…и тако да не дужим,како је кружио око тврђаве….закачи једним крилом барјак и повуче га,однесе за Америку….и нека је носи…..можда на поклон нашем југословенском зету Трампу….а коме би друго…
  Нека је вјечна!

  • Bokelju, Bokelju,
   Frišiš li, frištiš? Kulja iz tebe muka i jad što nas pośećuje Pens a ne tvoj Putin? Htio si da ispaneš ironičan i zabavan tvojim četnicima, a smije ti se cio Kotor osim njih pomenutih.
   Žulja te crnogorska zastava na San Đovani? Iźedi se od muke śutra kad stave novu i veću da je bolje vidis.

 5. U pravu si Slavko, priča se po gradu da je Jokić sam skinuo iako se boji visine… samo ti fali Mirko.

  • A da čoče ne boj se srpske vlasti-nije gora od one što su ti đedovi služili..pojeći “niko kao vi..moji mili asustrijanici..mle-ćići i copmany bella..caro mio?! MUČITE MUČ!

 6. Ko mnogo dokazuje-ništa ne dokazuje…bez samo mržnju prema nekome-kojemu nije prispio ni do škljanaca..? Djela govore-a jezici mlate li,mlate..što je jednom prilIkom poznati crnogorski pozorišni stvaralac Blagota Eraković -kazao..”mlati jezikom-kao konj zobnicom…”? Daleko bilo i zlotvorima našim..DA NAM SE DOGODI U NAŠOJ DEMOKRACKOJ DOMOVINI-DA NISMO -BAR VEĆINA-U LOVĆEN ZAKLETI..I DA NAM LOVĆEN NIJE SVETA PLANINA-KAO GRCIMA OLIMP..!!! OD TOGA SE BOJATI-A NE OD BANDIJERE..KOJE NEMA…NI KOLIKO LJUBAVI ZA DOMOVINOM SVIH ONIH KOJI drže desnicu na sdrašce kad svira himna-a ljevicu u tuđe špage…džepove…?!

  • …PA NEMA KOMENTARA-KAD GA UBODE-TUGA PRAĐEDOVA…PREMA OVIJEMA KOJI SU SA NJEGOVIMA ŠLJEGLI U PASANE VREMENA..NA DIO MORA..KOJI NIJE NIKAD BIO KUPALIŠTE-ZBOG KUPAČA OD OBALE PA NA VIŠE-GLEDAJUĆI JUGOISTOČNO UZ ZVJIER-onjak…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]