Ko je ovđe ,,operisan“?

0

Jer, samo neko polupismen ili politički neznaven mogao bi nakon teksta ,,Vukšić sistematizuje ‘srpski svet’ u ANB-u“ zaključiti da Pobjeda targetira lidera DNP-a. Tim prije što se – lično Milan Knežević – hvalisao da mu je direktor ANB Dejan Vukšić ,,u skladu sa Zakonom o tajnim podacima“ dao povjerljive informacije o pokušaju terorizma oktobra 2016. godine. Pa je još Milan javno zatražio da svi ti podaci treba da – budu javni.

I koje, onda, ,,brutalne neistine“ iznosi Pobjeda, koga to targetira naš list? Ako ko crta metu Milanu Kneževiću, onda je to – Milan Knežević.

Naravno, nije ovđe riječ o stvarnom strahu, političkoj neznavenosti ili nepismenosti da se pročita jedan tekst. Ne, Milan Knežević je pismen, nedavno je i knjigu objavio, ono kako se borio protiv nekog Mila u Africi. Bogme je i znaven. Što bi se reklo, zna doma doć’. Poslanik je najjače parlamentarne grupe skupštinske većine koja kontroliše Vladu, predsjednik je Odbora za odbranu i bezbjednost Skupštine Crne Gore, koji bi trebalo da kontroliše Agenciju za nacionalnu bezbjednost, Ministarstvo odbrane i mnoge druge važne državne institucije.

Dakle: Milan Knežević je visokopozicionirani čovjek u vlasti, lider jedne od partija vlasti.

Zato je Kneževićeva kuknjava, da mu Pobjeda ugrožava bezbjednost, pišući o tektonskim promjenama u ANB-u i guranjem Agencije u čeljust ,,srpskog sveta“ – podmukla politička igra.

I opasna prijetnja. Naročito kada čovjek iz vrha vlasti – prijeti tužbom i sudskim progonom, sve u namjeri da novinare Pobjede zastraši i naš list onemogući da piše o moćnicima iz vlasti, njihovim tajnim dilovima, služenju interesima tuđih država.

No, dobro, svemu smo naredni, i tužbama i prijetnjama botova po društvenim mrežama, pa i sadašnjim manipulacijama Milana Kneževića. Nekadašnji opozicionar, ,,heroj uličnih demonstracija“, čovjek koji se, po vlastitom priznanju, 2015. godine u klinč hvatao sa ,,MMA borcem preobučenim u policajca“, sada se dočepao vlasti i misli da mu je sve dozvoljeno. Da mu se može.

E, neće moći i neće vam sve to proći. Brzo će uvidjeti i Knežević i njegova politička sabraća da su kleronacionalističke prijetnje, tužbe i tužakanja, samo bijedni, nemoralni, pokušaj da se ućutkaju neistomišljenici.

Istovremeno, to im je i način da se hrabre međusobno, kao onaj Podgoričanin, Kneževićev politički istomišljenik, što je onomad jurio na Kosovo da ga vrati Srbiji, pa kad su ga ščepali, heroj je zavapio: ,,Operisan sam!“

Kada bude na sudu pritisnut – ne policijskim snagama – nego činjenicama, kada bude suočen sa bespredmetnošću i lažljivošću vlastitih optužbi, moguće da će i Milan Knežević na kraju zavikati: ,,Operisan sam!“

Biće kasno, kao što je već sada kasno da se prikriju prave namjere Kneževića i DNP-a: stali su na branik ,,srpskog sveta“ i gone svakog ko se tome protivi.

A za novac u humanitarne svrhe neka Knežević ne brine: Pobjeda je, bez sudskog naloga ili ičije naredbe, do sada pomagala mnogima, i crnogorskim školama sa knjigama, i Domu u Bijeloj i udruženju za djecu sa autizmom… I to sve u vrijeme dok su „frontovci“, uz svesrdnu pomoć Beograda i ,,majčice Rusije“ ulagali sve napore da Crna Gore nestane kao suverena država.

Opet, ako je Milan stvarno zabrinut, ako ga kakva muka hvata što je u Jadran uplovio američki nosač aviona ,,Hari Truman“, sve sa četiri razarača, možemo mu iz povjerljivih, ali pouzdanih izvora, javiti: to su partneri Crne Gore i može mirno da spava. I da do mile volje sanja rusku flotu, recimo, onu sa Krima. Samo će je u snovima ovđe i viđati.

Do tada, čekaćemo poziv suda. I pisati nove tekstove, naravno.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]