Ko je paroh koji je sjedio dok se intonirala himna: Uniformu zamijenio mantijom, učestvovao u ratovima

24
Foto: Pobjeda.me

Paroh Srpske pravoslavne crkve Miajlo Backović koji je jedini sjedio tok je na svečanoj sjednici SO Budva intonirana crnogorska himna je nekadašnji pripadnik Vojske SRJ, a učestvovao je i u ratovima devedesetih godina.

Iako je uniformu zamijenio mantijom, Backović je iz crkvene odore prelazio u vojnu u martu ove godine kada je na Miholjskoj prevlaci dočekivao rusku delegaciju, piše portal Pobjeda.me.

Jedina zvanica koja je sjedjela tokom intoniranja  himne Crne Gore na svečanoj sjednici u Petrovcu povodom oslobođenja Budve, bio je gornjogrbaljski paroh Miajlo Backović.

Na pitanje novinara zbog čega ne ustaje na himnu, Backović je odgovorio da je istinski antifašista i pravi Crnogorac koji nepristaje na kompromise sa istinom i nova tumačenja istorije.

portalanalitika.me

24 KOMENTARI

 1. Alo , ke nova Jole, a śediš li Ti, oli se gicaš po ovijeg portala upoprečke.
  Evo Te ka oni biskup Alojz Hudal u Vatikanu 1944. kada su saveznici uljegli u Romu, pa je sa svoje lemozine
  skinuo njemačku i metnuo austrijsku zastavu !
  Potla je od pro naciste posta demonkrata, da bi potom štancao pasoše nacističkim zločincima,
  uključujući i Pavelića, pacovskim kanalima !
  Kopirao si i Ti sličnu rabotu sa
  padrima i vikarom u hRišćanskom
  frontu križnjar-skom , a i za to je trebalo šolda, kohe je oni pasali padre,
  torbicama prenosio naokolo !
  Okle te pare dođoše i prođoše, via
  ONO i DSZ ?
  Je li ostalo što za povratak otpisanih,
  kojima se neće dozvolit da se vrnu ?

 2. Negdje 91. u blizini Gorazda, istu ovakvu uniformu je imao na sebi i danasnji Ministar od vojske, Boskovic. Tada je predstavljao Bele Orlove. Slicnu uniformu je imao i direktor Policije, Veljovic o cemu svjedoce i Muslimani koji su tada protjerani. Slicnu uniforme je imao i danasnji tkz. predsjednik Opstine Kotor, Aprcovic. Mnogo slicne uniforme i ideologije tada. Neka Bog zivi slike i Youtube, svasta se tamo moze jos vidjeti.

  • ..ZRAD ISTORIJE-PITAM…A KAKVU JE TADA U GORAŽDE NOSIO UNIFORMU-NJIHOV KOMANDANT-ČEKO DAČEVIĆ, ZA VOJNO PODRUČJE PLJEVALJA-VIA BUKOVICE-ČAJNIČA-RUDOA-FOČE-GORAŽDA…?

 3. Malo vas je sto nemate ovakve slike. Dok ste ih mogli iskoristiti falili ste se sa njima. Sada ste ih sakrili, ne unistili, ko zna, mogu opet valjti. Gotovo cijeli Cg vrh ima po koju ovakvu, a vi se uvatili popa. Izvadite prvo svoje pa onda pokazite i druge. Da vam Milo sutra kaze, opet bi vi nedje jurisali. Nego je sreca sto je svako lovacko drustvo opremljenije od nas, inace jadi bi se cinjeli.

 4. …NA TEME O UGAŠENOM KOTORSKOM PRAVOSLAVLJU…NE JAVLJAJU SE ONI RIKAČI TURBOSRBO KONAVLJANI…:Moj g.ad..GUDIN PERO-PARILO-kAŠTIO I OSTALA SVITA ..DA ODBRANI PRAVOSLAVLJE OJAČANO U Sveto ratu za mir…NA KONAVLE I DUBROVNIK…?E BO..O BEDEMI(kotorski) OBURDANI OJ KOTORE PUN POGANI…?

  • Ko šiša svetosavlje Jole, preletački sine.
   Mahom smo ateisti i Titovci !
   Ne škrgući tamo Jordane, sa ostalim podstrekačima, tamo vama takizima.

   • ..DOJAHAČI svetoslavlja-zavlačenje šapa u tiuđe džepove gopar Grbalj Donja banda-okle su nekada nevjeste-u neke domove na bistijernje predavane svatovima..da ne oipogane Ssveto”slavlje”..grbljaninu donje bande..ispod samara onoga mojega nekadašnjeg vojnog ministra..ponositi ste bogumi ka on na “srpsko porijeklo i crnogorsku državnost-radi udovoljenja bliztnica vaših…”…O tome da se “peckkamo..donjo podrepašu …bez imena i prezimena..ka ti preci…avanti popolo-avanti italia-e viva duće-dun ini dunii donjobandfninu..u …poitaj Donji grbalj…..

    • Što Ti Jole imaš protiv Donjeg grblja?
     Slabo si obavljao posao, pa sad Mi moramo ispravljati Tvoje brljotine i propuste .
     Ovđe su proleteri koji ne ljube
     panagije, izgleda da to Tebi priliči,
     konvertitu ideopoklonički koji svoje frustracije drugima podmećeš.
     Dojdi deder , ali obuci mitru !
     Velju da oblačiš široke gaće ?

    • Jole bivši šoveru i špijunu V.L.
     Ni riječi protiv ove bande na slici a TITOIZDAJICE ?
     Nema zime dok je maginjače
     od koje se Jole ne njače
     Ka ti na ovom Portalu,
     Grbalj je bio pod Austrijom a mi austrijski vojnici
     a ti ćetalj ercegovački vazda bio i ostao.
     Na Žukovičku plažu te čekamo sa maginjačom
     i cipolima sa gradela, zlatna udica je rabotala.
     Ima i bijelog domaćeg…
     Bog pomaže

     • ..GOSPON Glavatoustaškičetniku..DAL SE MOŽETE IZJASNITI-KAKO TO ,DA IZ OPĆINE KOTOR NITI JEDAN POP NIJE BIO NA RATIŠTU..TAČNIJE BILI SU PODALJE OD VAS REŽIMSKIH ŠPIJUNA.KADRI SPREMI I ROĐNU MATER NA PAZAR IZNIJETI…?! DA VAS ČUEM..POKAŽIT VŠU “HRABROST”…POTOMČE KOPILADI BEČKIH OKUPATORSKIH KONJUŠARA-PONOSNI KAKO REKOSTE- DA SU VAM ĐEDOVI BILI AUSTRIJANSKI VOJNICI-KOJI SU MOOJ UJČEVINI OBURDALI OATAR SVETI KAPELU I GROB JEGOEV NA LOVĆNU-“U ČAST SRPSKE STARE GODINE”-1916″…DA VAS ČUJEM..IZVOLTE..USTAŠKOČETNIKI POČETNIČE….

     • …MA ELI BOGU TI-ONO SIN OVOGA “špijuna V.L….BIO MINISTAR U VLADI MILOVA dps-KAD SE STVARALA DANAŠNJA CRNA GORA?..BI SE DALO IZRAVNO ZAMIJETITI…DA NEKO NE LAŽE DA SIN “špijuna”..BUDE MINISTAR I JEDAN OD TVORACA NAŠE DOMOVINE-CRNE GORE…NOTA BNE IZ DRŽAVOTVORNE NARODNE STRANKE-AKADEMIKA NOVAKA KILIBARDE…? DANU-BIO VESEO KA ŠTO SI PAMETAN-PROMISLI… PA SE OGLASI -NA MATERNJEM JEZIKU-RIKOM PO “grbaljski”….

   • …OD SRCA ..ČESTITAM TI POMILOVAJE, KOJE JE DANAS PREŠEDNIK AMERIKE-NA SVEČANI NAČIN TE POMLLOVAO..TRADICIONALNI ČIN POMILOVNJE ĆURANA..OD SRTRANE PREŠEDNIKA DRŽAVE U KOJOJ I VI ĆURANI IMATE STIMU…BRAVO ĆURE DONJOGBALJSKO..NA POTEZU KRIMOVICE DERIPAŠKINI VRTOVI SUNCA..

    • Jole u Glavtičiće se priča u male
     da si potomak Aga i Begova što imadoše pravo
     na prvu i još pokoju bračnu noć ,
     Nego ni anci jedne protiv bande na slici što znači
     ako nisi protiv njia š njima si …
     Kapelu su srušili austrijani a Njegoševe ostatke spasio
     austrijski soldat-dalmatinac i odnio na Cetinje,
     srušili po “zamolbi” karađorđevića da se ne stvara kult Njegoša u Crnoj Gori crna ti pamet, to se kasnije doznalo…
     U Grbalj je bilo sedam dana žalosti za Francom Jozefom a povodom smrti
     Njegoša ni anci jedan,
     Na mjestu voljno !
     Pa njači sada koliko oćeš TITOIZDAJICE !!!

     • ..ZNATE LI BAR VI Glavatičići…A ŠTO JE RADIO OVAJ SOLDAT NA LOVĆEN NA STARU SRPSKU GLAVATČIĆKU GODINU? NIJE DATI BIO IZ ONE KOTORSKE HRABRE ČETE-BOKŠKE MORNARICE… ŠTO E MAŠKINIMA POSLIJE GRANATA SA BRODOVA OBURDAVALA KAPELU I GROB NJEGOŠEV NA CRNGORSKI OLIMP?!!

  • kraljice, mozda je prepuko sto ste ti i slicni rusili Jugoslaviju! Mozda bi korisnije bilo da si krava pa davas mlijeko no sto se caricim prozivas!
   Trebala je vojna diktatura i tacka! A ne su unutrasnji izdajnici i profiteri uz zapad zavrsili krah jedne velike lijepe drzave!

    • Jadove, niti popujem niti srbujem, nit sm ja uz idiota Sloba bio! Bio sam za onu drzavu i da se ne dijelimo, ali kad zlo krene, nikad kraja! A Kosovo je Jugoslovensko, a ne Albansko i ne gadji se praznim rijecima!
     Eto ti je pametnica Milica , pa carstvo osnujte, ako vec ides u iluzije pametnjakovicu!

 5. A ovi te je opasao revol,da nije to predśednik MZ Krtoli? Starčević.Što ga ne uhapse zbog nezakonitog nošenja oružja.I čiju uniformu nosi ovi sedmobataljonac?!.Treba ih hitno pohapsit,paravojne formacije.A ovi padobranac Backović dobiva vrijednu apanažu og GRUa VBA,BIE i InFoR4s špije.
  Eto vi ih pa ih držte,kao ukrase u tobožnjoj demokraciji i nevladinim aktivistima.

  • Uniforma od popa je Jordanova. Pošto još uvjek raste, okraćala mu je, pa mu se ta staračka jaja ocrtavaju na njoj. Dao ih je ovome jadu, kojega je greota nazivati Sveštenim licem. To je karikatura, a ne Pop.
   Nije vrjedan rasprave.

 6. … MINISTAR ODBRANE “27 OKRUGA-velja srbija”…U ČIJOJ JE VOJSCI BIO MOBILISAN OVAJ POP BACKOVIĆ…SA IZVORA RIJEKE ZETE..KOJI KAŽE DA JE “Crnogorac-antiFAŠIST”?…ALI ZABORAVI REČI ZAKLETVU SVOGA MINISTRA VOJNOGA IZ TIH SRAMNIH CRNOGORSKIH VREMENA…”DA JE PONOSAN NA SRPSKO PORIJEKLO I CRNOGORSKU DRŽAVNOST”…UZ NEPOZNANICU-ELI TO ZNAČI NA ONU ANTIFAŠISTIČKU DRŽAVNOST…? NO GU..CA GA PREVARI I SLIKA ZA NA VIJEK..NA KOJOJ NIJE SJEDAO- NEGO NA OBRAZU PREDAKA…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]