Ko je platio uredno, njegov je problem

9
radovi na kanalizacionom sistemu

Dragan Roganović

Dragan Roganović

Početkom ove godine Upravni odbor kotorskog Vodovoda donio je odluku da se ukine naplata taksi za priključke objekata na novi kanalizacioni sistem koja je iznosila 700 eura.

Jedan dio građana, čiji su objekti priključeni na novu kanalizaciju u Dobroti, uredno je izmirio svoje obaveze.

Na koji način će im Vodovod vratiti sredstva, pitali smo direktora Dragana Roganovića, koji nam je odgovorio da je u toku preispitivanje ustavnosti  odluke Upravnog odbora kotorskog Vodovoda o plaćanju taksi.

Roganović je kazao da, on kao direktor, ne može prije odluke ustavnog suda da mijenja nešto što je ranije važećim propisima regulisano.

Procedura je u toku i u slučaju da Ustavni sud odluči da je odluka ustavna, Upravni odbor bi ponovo uveo naplatu.

Ukoliko pak, odluka ne bude ustavna, neće se naplaćivati takse.

Za one potrošače koji su platili ovu obavezu, odluka o načinu vraćanja novca, biće poznata tek pošto se završi proces pred Ustavnim sudom, zaključio je Roganović.

9 KOMENTARI

 1. Skala radio, ne dajte im mira i svakodnevno pitajte u Vodovod za ove pare jer je to stvar principa.Zaštio da se kažnjavaju oni koji poštuju zakone i revnosni su građani za dobrobit i razvoj grada. I njih treba pokrasti. NEĆE BOGA MI. Hvala da bar nekome možemo da se obratimo i da mu vjerujemo.

 2. Rzbojnici iz Vodovoda. Godinama su dobijali od Opstine novac i djelili ga medju sobom a nista nisu radili. Treba razbiti i rasthjerati tu bandu !Cast izuzecima.
  Vratite novac lupeži!!!

 3. Diskriminacija, Pljačka, korupcija i slične kvalifikacije treba prišiti direkciji u Vodovodu.
  Ovo je strašno. Oni koji su bili savjesni i prvi platili ispadose prevareni… ali vidjet cemo . Necemo placati racune ako nam ne vrate novac.
  Pisat cemo peticije i organizovat cemo se odn. samoorganizovat, blokirat cemo ulicu pa neka nas hapse. Evo vidimo da se svim strajkacima na kraju udovolji pa ce i nama.

  • Tako je Petre, pridružujem se i potpisujem peticiju.Kakvi sudovi i odugovlačenje. Pare nazad ili nećete centa od vode dobiti!

 4. Kanalizacija nam je svima potrebna ali nema znanja u Vodovod osim samo jednoga inžinijera . Sramota je da su nekima uzeli pare a onda odlučili da se ne plaća 700 eura.

 5. Zbog ovakvih odluka koje važe pa ne važe, građani ne vjeruju i neće da se priključuju jer ne znaju kad koji zakon važi!

 6. Da vidimo koji će sud odlučiti kada ne budem više plaćala račune za vodu,jer me niko neće vući za nos.Hvala vam što ste gospodi iz Vodovoda postavili ovo pitanje a odgovor je čuli smo dobro veoma originalan.

 7. Za početak,moji dragi Kotorani-ko je jamio jamio je!!Nema vraćanja ukradenih evrića za priključke,jer takva odluka prestala je da važi 1o.maja 2012 godine??!! Kako za boga miloga?

  Ustavni sud Crne Gore,na sjednici XIII održanoj 10.maja 2012 godine,donio je odluku-odlučio je:
  -U predmetu U-II broj 11/11,da Cjenovnik naknada za sticanje prava na vodovodni i kanalizacioni priključak broj.283,od 7.februara 2003 koji je donio Upravni odbor JP”Vodovod i kanalizacija”Kotor,nije u sglasnosti sa Ustavom Crne Gore i zakonom i PRESTAJE DA VAŽI DANOM OBJAVLJIVANJA OVE ODLUKE! Za zaboravne,isti ovaj organ “vodovoda i fosa” je uz pomoć dva/2/prešednika opštine Kotor i dva direktora vodovoda od 2000 godine pune 8 godina,protivzakonito i protivustavno naplaćivao taksu na vodomjere-održavanje istih i po tom osnovu oštetio građane i radne organizacije za više od 1.milona evrića!Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, ovakvo ponašanje je ocijenilo,na osnovu “vještačenja” sudskog “vještaka” izvjesnog Bujišića,da građani nisu bili oštećeni protivustavnim odlukma-čitaj samovoljom prešednika opštine i direktora vodovoda.Istovremeno,Ustavni Sud Republike Crne Gore je svojom odlukom, takvu odluku opšine Budva, stavio 2005 godine van snage?! Pitanje svih pitanja,ko je taj koji može i smije prekrajati i tumačiti Odluke Ustavnog suda Crne Gore!!

  Za kraj,moram reći i to da nije bilo PREŠEDNIKA OPŠTINE KOTOR GOSOĐE MAJE ĆATOVIĆ,narod bi i dan danas plaćao lopovluk ove gore mencovane “gospode”‘ Kako? Pitaj te gospođu Maju Ćatović

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].