Ko ima vezu u Luci Kotor, može da parkira i đe se ne smije

10
ko ima vezu u kotorskoj Luci može da parkira i đe se ne smije

Stara je poslovica da ko ima vlast ima i zakone i pravila, a to znači one koji samo njima i njima sličnim odgovaraju.

Makar oni bili toliko očigledni da bodu oči svakome i domaćemu i gostu koji dođe u naš grad.

Luka Kotor AD radi mnogo ozbiljnije stvari mimo zakona, pa ovo što podižu rampu da se parkiraju privilegovani i nije tako strašno.

To je samo kap u moru, i ništa više.

Sve do jednom, opet će se oglasiti poslovica.

10 KOMENTARI

 1. Ovo su vi auta od strazara i cistacica na ove bracere..I nemadu para da plate parking-jerbo im je cijena od bencina se malo prpela-za “sportove na vodi” od Nisica-Podgorice do “nasega”- stanista(kucerka su pogledom na Rose-male) u Meljine? Mnogo zelja i jos vise pozdrava ljubavi iz “naselja-gladnih “kuku(i)riku”?

 2. Ovuda se na Lužu nekada šetalo. Sramota što su učinjeli i još otvaraju privatne parkinge.Dabogda u talijanski park napravili veliko parkiralište za svoja auta.

 3. Ovim prostorom su kroz milenijume tutnjele mnoge vojske i okupatori. Antički Grci, Teuta risanska; marširale su tuda rimske centurije, kohorte i legije. Stizale su lađe trijere i one sa feničanskim krstastim i kasnije “latinskim jedrima”. Pa moćna Vizantija. I Nemanjići su ostavili traga. Ali sve je dužinom trajanja i ostavštinom materijalne kulture nadmašila Venecija. Prva austrijska okupacija. Admiral Senjavin. General Marmont. Druga austrijska okupacija traje ravno 104 godine. Kraljevina SHS. Talijani. Grande Italia! Njemci. Najzad uđoše kao oslobodioci partizani. Sa macolama u rukama da
  lome mletačke krilate lavove.
  No, pored svih tih silnih okupacija, možda Kotor nije nikad imao manje autonomije nego danas. Sve je, ili gotovo sve, centralizovano u Podgorici!! Za vrijeme moćnog Ćesara, Beč se nije miješao u komunalnu problematiku Kotora. O svemu se pitala i odlučivala Comune di Cattaro. Izuzev krupnih vojnostrateških planova i građevina.
  Beč je određivao samo gdje će se graditi utvrde i fortece.
  Danas nam Podgorica dozira i ljekove na kašičicu, sumnjivim sudskim rješenjima otima zemlju stanarima ispod prozora (afera Plagenti), zemlju koja nije nikad bila njihova.
  Kotor više nema Pomorski muzej. Ima Pomorski muzej Crne Gore. Muzej kad su Crnogorci posmatrali more sa Štirovnika i Petrovačkih strana.
  Uskoro bi i eksponate iz palate Grgurina mogli preseliti u PG.

  • Ovo nam ne čini Podgorica nego mi sami sebi. Čuveno rukovodstvo Luke sve čini mimo zakona i može im se, očigledno.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].