Koalicija za zastiđe 21. vijeka

2
Crnogorski pokret

Ne samo da URA i Demokrate, kao dio koalicija u Budvi, Kotoru i Herceg Novom, pokazuju svoj anticrnogorski i antidržavni karakter nepoštovanjem Dana nezavisnosti i svih državnih praznika Crne Gore, kačenjem bilborda koji direktno vrijeđaju nacionalne Crnogorce i slave pokolje nad njima, već su otišli korak dalje i snimili bizaran propagandni spot za prestojeće lokalne izbore, koji ne samo da je superglup i amaterski, već je i abominativan i nosi poruke koji zalaze sa onu stranu zakonitosti. Nakon zastave na pola koplja u Budvi na Dan nezavisnosti, dobili smo propagandni spot iste etičke vrijednosti i plus trivijalne estetike. Najmanje što očekujemo jeste da država primjeni zakone i praksu svih demokratskih zemalja svijeta. Kako se radi o ljudima ograničenog duha i sužene svijesti, bilo bi dobro da im diplomate u Podgorici objasne da bi samo zbog neisticanja zastava za državni praznik u lokalnim samoupravama u njihovim zemljama snosili ozbiljne zakonske konsekvence.

Poistovjećivanjem CPC sa četništvom u pomenutom spotu povrijedili su nacionalna ośećanja svih nacionalnih Crnogoraca u Crnoj Gori.  Iskreno se nadamo da će to Crnogorci znati da cijene na predstojećim izborima. Sem što su nanijeli uvredu poistovjećivanjem CPC sa kvinsliškim saradnicma fašističkog okupatora i zločincima, idejni tvorci te paskvile su apostrofirali CPC kao jednog od glavnih uzročnika podjela u Crnoj Gori. A u stvari, u pozadini svega stoji prljava velikosrpska ambicija da se suzbije sve crnogorsko i animiraju prosrpske opcije, jer, zaboga, u tom spotu ne bješe lateralnog meniskusa oblika SPC, iako je malo institucija na zemljinoj kugli koja siju veću mržnju i podjele od SPC i njenog korifeja, Amfilohija Radovića. To samo potvrđuje očito, da idejni tvorci ove spot-paskvile iskazuju nevjerovatnu odioznost prema nezavisnoj državi Crnoj Gori, Crnogorcima i CPC, kao i sklonost pravljenju od Crne Gore entiteta po mjeri Amfilohija Radovića i njegovih poštovalaca. Oni koji u tom spotu vide poruku pomirenja nijesu idejno i intelektualno daleko od njih, jer taj spot je paradigma sijanja podjela i mržnje. Po ko zna koji put gubitničke independentističke partije hrle u zagrljaj velikosrpskim opcijama iz krajnje oportunih razloga, jer su duboko svjesne da ne mogu dobiti patriotske glasove udružujući se sa zlom. I ne samo to, ta oportunost ih čini karikaturalnim, jer su postali suprotnost onome što su bili kada su se osnivali. Providno opsenarstvo i sijanje eluzija kojim pokušavaju maskirati podvalu i prevaru ne bi smjeli zavarati nikoga ko poštuje sebe, svoje porijeklo i svoju otadžbinu. Njih najbolje definiše ona državna zastava na pola koplja u Budvi i otrcana državna zastava na San Đovaniju u Kotoru.

Ogorčeni količinom bezobrazluka i promocijom netrepjeljivosti prema jednoj vjerskoj ustanovi, kao simbolu trajanja crnogorskog naroda, što posredno predstavlja i uvredu za nacionalne Crnogorce, zahtjevamo da se pomenuti spot trajno zabrani za prikazivanje.  A iskreno se nadamo da niko sa gramom nacionalnog dostojanstva neće svoje povjerenje pokloniti ovom koalicionom dvojcu, izuzetno „nadarenom“ manipulantskim sklonostima i ispraznim floskulama.

Crnogorski pokret

2 KOMENTARI

  1. Ovizi smišljeno i kvarno polaze od premise: Ko ne voli Mila, taj ne voli Crnu Goru. Pokušavaju igrati na kartu patriotizma, pri tome smišljeno “zaboravljaju da “patriotizam” služi kao paravan za biblijsku poharu Crne Gore.

  2. …đe bi bio kraj našoj Crnoj Gori…da vas je ovoliko bilo Crnogoraca koliko onda “srba” 1988/1989 godine pa sve tako do Konavala…Dubrovnika..do Kosova i Kaluđerskog laza u ratu za mir boži i spas srpstva i kosova-za račun kasapina i grobara sa Dedinja-a o trošku- plaćanog ljuckim glavama..? Potonja pamet magarcu pod rep…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].