Koktel na plus 39

7
Foto: Radio Skala

Piše: Dubravka Jovanović

Što je ovo ljudi? Ulje skoro 3 eura.

Za sunčanje više niko ne koristi maslinovo, pa ni ono užeglo, suncokretovo, što  sa krofnama cvrči plažama našim pjeskovitim.

Čeka se jesen, da dunje dozru regrutima koje će političari u izbornu borbu poslati, sa torbom prepunom lažnih obećanja. Pa da vidimo hoće li stići, kako Vito reče, nekud đe ga zovu ceste?
Hoće li biti đevojaka da se zanevjeste, u to tradicionalno vrijeme prstenovanja i svadbi?

Bogatuni se sa faktorima za sunce mažu, za svoju tanku i baršunastu, svijetlu, aristokartsku kožu, od kojih miriše i kufer i kamara i plaža, tamo neđe, ala Luštica bej, Zavala dej, Porto Montenegrto et najt.

Mali, obični i po pravilu bučni i higijenski sumnjivi, mažu samo debele fete kruva paštetom i dobro jutrom, zamjenom za puter.
Pamidora brend u svakoj prilici prije i poslije jela.

Voda u Unescovom gradu malo, malo pa “odeblja”, bez objašnjenja sa praistorijskom rečenicom koju, uz pomoć copy paste  slobodno možete potražiti po lokalnim portalima a koja i danas, kao i prije 30 godina glasi: “zbog zaslanjenja izvorišta Orahovac ili Tabačina, voda na području kotorske opštine nije za piće. Ekipe su na a terenu i očekuje se prespajanje na mrežu u večernjim satima”.
Po dva dana traje provjera česmovače i naravno, po navici, ta ista “debela”, bljak voda se sipa u džezvu za kafu i po pravilu, poslije prvog gutljaja, s njom u škafu.

Kada se UNESCO-v grad priključio na Regionalni vodovod bila je prava fešta. Bilo je zaista razloga za slavit, jer je voda bila čista, bistra, zdrava, pitka i  ima je u dovoljnim količinama.
Sa Boljih sestara se može napojiti Crna Gora, a ne samo Boka Kotorska sa sve Budvom.

Ali košta! Treba plaćati tarifu! Važno je da narod plaća najskuplju vodu na svijetu i okolo njega. Dakle, vode ima, ali je njena distribucija po sistemu zatvaraj ventile i na kašičicu. Istina, ne onu apostolsku, za pričest.

Kad ipak “dođe voda “ pa turisti i domaći u glas oduševljeno vrisnu -došla jeeee,  potraje kao mački muž, jer već sljedećeg dana jedva curi. Ovoga puta riječ je o kvaru.

Kopaju na vrat, na nos, po zvijezdi i nekako skrpe cijevi.
Samo da ne bude: dršte vodu dok majstori odu, opet će domaći i gosti.

A “dršte” premijera za riječ, kada je temeljni ugovor sa crkvom Srbije u pitanju, i bilo koji drugi sa Vučkom “bratom”, isto vam je kao reći “dršte gliser” na Bojani.
Vozi Drile do volje mile i đe je ograničena brzina.
Vlast si i treba da se zna kome je što dozvoljeno.  Uostalom, vraćaš se brzo, kako si dobacio zlonamjernima i naravno užasnim, neprofesionalnim i kvazi novinarima, što su te uzeli na pik.

Idemo dalje isprskani valom Drilovoga glisera, koji je vazda vozio, od malih do velikih nogu.
Opet o izdaji, popovima i političarima u kolo.

Zemlja se trese. Najnoviji potres  u pojasu  Širokog brijega, tek da opomene, reći ću.

Narančasti meteo alarm. Kamen gori, val se pjeni. A more nije bure piva, mada more umije da pliva.

U zalivu, jednom od najljepših na svijetu, plivaju neki čudni produkti, nekom strujom šporkece, pa se nagađa uz pitanje: olakšavaju li se to u zalivu kruzeri ala džambo džetovi, ili ne?
Niko decidno da saopšti  uzrok i sastav ovih nus pojava.

Otvoreni Balkan,  otvoreno pitanje koje bi da zatvori gosn. Joković, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Deboto će nam balkanskom ulicom na crnogorski način med i mlijeko teći, ako se pridružimo ovom trijumviratu.

Izbori, ooo izbori.

Crnogorci oooooo Crnogorci!

7 KOMENTARI

 1. Sramota vodovodnog rasula u Kotor.
  Svaki drugi dan bljutava voda.
  Pi na vas i vlast čuvenu nedoraslu svakom zadatku.

 2. Opez bljutava voda danas.
  Sramite se odgovorni.
  Imate dječiji festival.
  Važno je da ste se slikali nesposobnjakovići.

 3. Odulja do otvorenogaBalkana sve satemeljnim na gliser Ditanov i sve fundat u more.
  E đećemo ovakvi jadna mam majka.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]