Kolo Bokeljske mornarice gradu za njegov dan

0
kolo Bokeljske mornarice

kolo Bokeljske mornarice i anketa građana

U danu od tri fešte, tradicionalne, vjekovne, kulturne institucije Kotora, Bokeljska mornarica i Gradska muzika su pozdravile ovaj datum.

Kolo mornarice, posebna emocija Kotorana i atrakcija za goste i turiste, i danas se otplesalo na Pjaci od rive ili Trgu od oružja.

Bila je to prilika da građene Kotora pitamo što žele svome gradu i da li su zadovoljni onim što je do sada urađeno.

“Simbolika Kotora je u ovom danu, a to je sloga i zajedništvo, kazao je mlađi Kotoranin, član Bokeljske miornarice, koja čuva viševjekovnu tradiciju. Ono što imamo je bogatstvo kulturno i istorijsko i to je ono fundamentalno što je u svima nama koje nasljeđujemo od naših predaka i prenosimo na naše potomke. To je najveće blago Kotora. Ono što mu nedostaje su uobičajeni komunalni problemi a prioritet je rješavanje saobraćajnog kolapsa u gradu“, kazao je ovaj Kotoranin.

Stariji naš sugrađanin, vidno uzbuđen poručio je:”„Adio Kotore“, koji je, kako je kazao za Skala radio, na žalost izgubio svoju dušu.

Čestitajući svima fešte, ovaj starograđanin je nostalgično saopštio da nema više kome u starom gradu reći dobar dan.

Slično mišljenje dijeli još jedan naš sagovornik, rekavši da je pasalo njegovo doba, kad je Kotor disao punim plućima, svojim duhom.

“Ostali smo bez svačega i Kotoru treba još mnogo da se razvije i bude što je nekad bio“, poručio je stari Kotoranin koji ne propušta kolo niti ovaj datum.

“Kotor mora rješavati problem nesnosne gužve, posebno u špicu sezone. Taj problem mora da se reguliše onako kako je to davno zamišljeno, izgradnjom zaobilaznice”, poručuju Kotorani.

Fešta se nastavila tradicionalnim hodočašćem do Gospe od zdravlja, na tvrđavi San Đovani i uz podignute čaše za ljubav, slogu i mir, slaveći Svetog Arhanđela.

Na spomen obilježjima u Kotoru i Risnu odata je pošta i položeno cvijeće palima za slobodu.

U velikoj sali kotorskog Kulturnog centra je održana svečana sjednica Skupštine opštine Kotor na koju nije pozvan Skala radio, a lokalni političari se zaklinju na suživot i slogu danas na sva zvona.

Gradska muzika Kotor
kolo Bokeljske mornarice

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]