Kolona automobila u Sarajevu u znak protesta zbog napada na Bošnjake u Crnoj Gori

0

 

Oko 50 automobila prodefilovalo je centrom Sarajeva u znak protesta zbog posljednjih nemilih dešavanja u bošnjačkim sredinama u Crnoj Gori.

Kolona automobila prošla je centrom Sarajeva, građani su trubili i isticali zastave BiH, Crne Gore i Sandžaka, a defile je počeo u 14 sati na Bentbaši sa ciljem prolaska kroz cijeli grad i završetkom događaja na Ilidži.

 

Organizatori kolone su organizacije “Bošnjački pokret” i “Narodni front”, dok se s druge strane Udruženje “Zavičajni klub Pljevljaka i prijatelja u BiH”, ogradilo od događaja.

Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta, kazao je da su okupljeni građani iskazali logičnu reakciju koji imaju stanovnici Sarajeva.

“To je reakcija zbog svih pokušaja reinkarnacije politike koja je počinila i proizvela najveća stradanja, najveće zločine, genocid i opsadu Sarajeva – to je velikosrpska politika koja prijeti novim torturama i protjerivanju Bošnjaka Crne Gore”, rekao je Tokić.

 

On je kazao da je genralna poruka kolone mir i kažnjavanje ratnih zločinaca koji se još uvijek kreću u redovima SPC-a i režimu Aleksandra Vučića.

“Ko će formirati vlast u Crnoj Gori to je stvar Crne Gore – ne uplićemo se u unutrašnje prilike druge zemlje. Ali Bošnjacima se mora garantovati sigurnost imovine i života. Vlast mora biti uspostavljena na osnovu onoga što želi većina, a to je evroatlanski put”, kazao je Tokić.

 

Podsjetimo, Bošnjaci u Crnoj Gori meta su napada. Izgrednici razbijaju stakla na vjerskim i kulturnim objektima Bošnjaka uz ispisivanje poruka “Turci” i “Nova Srebrenica”.

Iako su incidenti naišli na osudu iz gotovo svih političkog organizacija, do sada niko nije odgovarao.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]