Komarci nam manje piju krv

0

Brane Maslovar

Kampanja uništavanja letećih formi komaraca na teritoriji opštine Kotor, četvrta po redu ovoga ljeta, počinje u srijedu 29. avgusta.

Radi se sa dvije mašine i dvije ekipa od kojih jedna kreće iz pravca Kostanjice prema Kotoru, a druga od Škaljara do Stoliva.

U četvrtak 30. avgusta se nastavlja ovaj posao od Ljute prema starom gradu, između sva tri puta, zaključno sa raskrsnicom na kružnom toku u Škaljarima.

Takođe u četvrtak druga ekipa kreće od Bigove duž čitavog donjeg Grblja, Lastvom Grbaljskom, Radanovićima i Gornjim Grbljem, saopštio je za Skala radio Brane Maslovar, izvršni direktor preduuzeća “Visin“ CG-Kotor.

On je napomenuo da je završeno larvicidno uništavanje komaraca, ali se i dalje prati situacija.

Na osnovu anketa  ovog preduzeća, manje je komaraca, mada ima i onih nepristupačnih mjesta do kojih se ne može doći direktno kolima i mašinom, ali gledajući generalno situacija je dobra.

Letećih formi komaraca je znatno manje, ali se građani žale na one gotovo nevidljive, tzv. papadaće, kojih ima i koji su takođe obuhvaćeni ovim zaprašivanjem, rekao je Maslovar.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].