Kome će “zlatna koka” Luka Kotor u pjat?

10
Luka Kotor AD

Vasilije Kusovac

audio: Vasilije Kusovac

Kotor je i dalje bez nove vlasti nakon oktobarskih izbora.

Svakodnevno se opozicija dopisuje saopštenjima, a dosadašnja vlast čeka rasplet njihovih pregovora.

Građanski pokret URA, Demokratska Crna Gora, SDP i Demokratski front pozvali su Socijalističku narodnu partiju da bez daljih uslovljavanja pristupi formiranju lokalne uprave u Kotoru u kojoj neće učestvovati Demokratska partija socijalista.

U zajedničkom saopštenju navode da je SDP spremna da svaku svoju funkciju u lokalnoj vlasti stavi na raspolaganje bilo kojoj opozicionoj partiji, uključujući i SNP, ali neće dozvoliti da ni jedna pripadne DPS-u.

Iz SNP-a po ko zna koji put ponavljaju i traže da se SDP-ovci, umjesto što pričaju i pišu da su protiv DPS-a, ostavkama stvarno rastave od DPS-a, saopštavaju iz  ove partije.

Utisak je ipak da je kamen spoticanja Luka Kotor, “zlatna koka” kako je Kotorani nazivaju.

SDP neda Luku Kotor DPS-u, jer za to nijesu dobili mandat građana, kako kažu.

Izršnog direktora Luke Vasilija Kusovca, koji je iz redova SDP, Skala radio je pitao da li je spreman da podnese ostavku na ovo mjesto zarad višeg cilja.

Kusovac je odgovorio da će u svakom slučaju slijediti uputstva svoje partije i da se neće odnositi prema zahtjevu SNP niti bilo koje druge partije.

“Taj stav sam predočio u svojoj partiji i vjerujem da će oni brzih dana donijeti odluku. Upravni odbor Luke i vlasnici kapitala imaju pravo da od mene traže ostavku ili razrješenje na funkciju izvršnog direktora Luke Kotor AD, a nikako partije”, riječi su Kusovca.

On misli da je u pitanju sasvim nešto drugo i da sve ovo više nije politika nego politikanstvo, ušto se Kusovac neće uključivati.

“Radim svoj posao profesionalno i kako najbolje umijem, ako partija i oni koji su me predložili na ovu funkciju od mene zatraže ostavku, ja to mogu uraditi sjutra ujutro”, poručio je Kusovac.

Na naše ptanje zašto je Luka Kotor ta oko koje se lome koplja, Kusovac je odgovorio zato što je Luka u gradu jedini resurs koji funkcioniše i ima uspjeha, ostali resursi u Kotoru su u velikim problemima.

Ko se uhvati Luke može da unaprijedi i grad i region, mišljenja je Kusovac.

Luka ima reference i rejting u svijetui o čemu svjedoče brojne nagrade, rekao je on.

Na našu konstataciju da osim nagrada se u Kotoru  ne vidi razvojni zamajac koji bi upravo luka pokrenula, Kusovac je odgovorio da Luka ima svoje razvojne projekte, ali da iza njih ne stoji grad ni država.

To zašto nijesu realiziovani razvojni programi na moru i na kopnu, nije problem do Luke koja je podnosila zahtjeve, ali je izostala podrška, mišljenje je Kusovac.

O kojim razvojnim projektima koji nijesu podržani je riječ, pitali smo izvršnog direktora kotorske luke.

U prvom redu marina, koja je u Kotoru  bila projektovana na 85 vezova u odnosu na dosadašnjih 65.

Taj projeket se nije  uspio realitzovati od 2014. godine zato što nije dobijena dozvola ni od gradskih ni od državnih organa, kazao je Kusovac za Skala radio.

10 KOMENTARI

 1. Tito je opet u modi: “Priznajem sud samo svoje Partije”,
  mada ga to nije spasilo pržuna.

  • Obrani nas Bože od ćorava magarca i senilna starca .
   “Ako nemate drugog posla – nemojte besposličiti ovdje”.

 2. Imo sam srašnog petla bio je pravi ludak! Ma zajeb..- na račun Luke i njenih kormilara može do besvjesti.

 3. …LAVORATORI sardela UNO – DUE sardela FANNULLONI..! TUTI CVANTI MONTENEGRINI-FANNULLONI…porco dio..?! Prevedeno na naški..”brže im ruke od svjetlosti…”?

 4. To mora više izać ne viđelo. Što se čini i koji kriminal u tu luku .Ovoliko morskog prometa i ništa za Kotor nijesu učinjeli.Toga nema na svijet.

 5. Stara koka dobra juha ! Kome će kome god samo ne đečurliji koja ne znaju đe su došla i što je politika.

 6. Niko im nije ktiv što su nestručni u Bordu direktora a nećete puštit pa neću pisati koji godinama vode Luku od koje Kotor nema ništa . Imaju ugostitelji i trgovci od suvenira od ovih grdosija od brodova . Sve je to izbrisalo dušu grada.
  LUka mora u prave ruke i da se s njom gazduje kako Bog zapovijeda da konačno krene Kotor.

  • Kome bi to trebala pripasti u “prave ruke” Pomorac?
   Ko bi to mogao biti…? Ko bi to mogao voditi luku na najbolji način da krene Kotoru? Treba reći već jednom! Stalno se mistifikuje taj NEKO!!!
   Nijesu valjali prošli, ne valjaju ovi novi, pa tko bi to mogao biti?
   Recite nama građanima da i mi promislimo….

  • …dosta je bilo glume-glumatanja i gluvarenja-o trošku naroda…Ko vam može vjeovati-prosuli-zapali i u pepeo pretvorili i Jugooceniju i državu-a da nećete obiteljski staklenik-kokošaranik…?! Kuku Kotoru-ako padne na/u šape luke Kotorske…!!! Okrenite se sebi i Kotoru…ne udvarajte se vlastima-kao vam preci…u protivnom-ne gine nam sudbina Kotora…! Od krematorijuma “Fjord-Slavija-Jugooceanija..Jugoslovenska privredna zona-Grbalj…do Lipca..i od Veriga Tivatskije-do Veriga kotorskije sanitarija-sijamkinje staklenika-kokošarnika i pjata iz kojeg neko lagodno srka li srka evo više od kvarta od vijeka…!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].