Komunalna policija Kotora u TETRA sistemu komunikacije

0
DVD Perast

Kompanija Wireles Montenegro je u digitalni radio sistem TETRA uključila i komunalnu policiju grada Kotora.

Načelnik službe Komunalne policije Zoran Vučinović iskazao je veliko zadovoljstvo zbog uključenja u ovaj sistem komunikacije i istakao da će digitalni radio sistem TETRA u velikoj mjeri doprinijeti efikasnijem obavljanju dužnosti službe.

Ova, savremena komunikaciona oprema je nabavljena kroz postupak javnih nabavki iz sredstava opštine Kotor.

“Sada smo dobili novi kvalitet komunikacija koji je značajan je za podizanje efikasnosti kako u okviru same službe, tako i u komunikaciji sa ostalim službama sa kojima sarađujemo, a koje od ranije koriste ovaj napredni digitalni radio sistem”, zaključio je Vučinović.

Vučinović je takođe, najavio da će u narednom periodu napraviti nabavku još TETRA terminal, neophodnih za uspješan rad ove Službe.

Takođe, iz istog postupka Javnih nabavki, dio opreme je uručen i Službi zaštite i spašavanja opštine Kotor koja je korisnik TETRA sistema već više od godinu dana.

Komandir SZ Kotora Maksim Mandić, zbog izuzetne saradnje i čestih zajedničkih intervencija sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Perast, dio TETRA opreme je ustupio ovom Društvu na korištenje.

Pripadnici kompanije Wireless Montenegro su u dobrovljnom vatrogasnom društvu Perast obavili obuku za saposlene vatrogasce, koji su se tom prilikom zahvalili gospodinu Mandiću i iskazali zadovoljstvo zbog mogućnosti da koriste opremu koja im je uručena.

O direktnoj društvenoj koristi od korištenja Tetra sistema Boris Camović, menadžer prodaje u kompaniji Wireless Montenegro kaže da građani Crne Gore, usljed bezbjedne, usaglašene i efikasne komunikacije hitnih i bezbjedonosnih službi, imaju direktnu korist zbog brže i pouzdanije pomoći i intervencija u hitnim slučajevima.

“TETRA“ omogućava vezu bez teritorijalnih ograničenja i za razliku od analognog, ovaj digitalni radio sistem obezbjeđuje bolje prostiranje signala, povećanu otpornost na smetnje, integraciju prenosa različitih tipova informacija, kao i visok stepen zaštite od prisluškivanja i ometanja“, zaključuje Camović.

“PRiSMA-korporativne komunikacije”,

ovlašćena agencija za odnose sa javnošću “Wireless Montenegro”

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]