Komunalni policajci na obuci o primjeni novih ovlašćenja

4
Zoran Vučinović

Zoran Vučinović

Zoran Vučinović

Novim Pravilnikom, koji je proizašao iz Zakona o Komunalnoj policiji, koji je stupio na snagu 3. oktobra, komunalni policajci su dobili veća ovlašćenja nego što su imali do sada.

Implementacijom ovog zakona stvaraju se dvije nove službe: Komunalna policija, kao izvršna služba lokalne samouprave i Komunalna inspekcija.

Zbog činjenice da se stvara novi okvir rada i da Komunalna policija postaje izvršna služba koja će imati nova ovlašćenja i dužnosti, a posebno djelovanje u smislu upotrebe sredstava prinude sile, obaveza komunalnih policajaca je da prođu obuku.

Na policijskoj akademiji u Danilovgradu se ovih dana velika pažnja posvećuje novim nadležnostima Komunalne policije, a posebno kada je u pitanju upotreba sile, odnosno prinude i okvira u kojima će ona raditi kako bi imala svoju izvršnost i efikasnost u  obavljanju  svojih nadležnosti na profesionalan način.

Ovo je za Skala radio kazao Zoran Vučinović, načelnik kotorske Komunalne policije, koji je na obuci u Danilovgradu.

Prema njegovim riječima, predavači na Polocijskoj akademiji su eminentni stručnjaci koji na efikasan način prenose iskustva komunalnim policajcima i njihovim načelnicima, kako bi se na jedan efikasan način savladala primjena novih ovlašćenja koja moraju biti u skladu sa svim standardima i normama propisanim novim zakonom.

4 KOMENTARI

  1. Je li po novim “ovlascenjima” da g.Vucinovic iz civilnog automobila bez prethodnog legitimisanja se zaustavlja po ulici i vice put naroda zbog komunalnih prekrsaja?

    • Nije,nije po novim-nego po njegovim starim navikama-stečenih u rabotu pije nego su/se špedovao-prekompozicija iz UD u KU…P…C?

  2. Ne kaže se “primjena novih ovlašćenja”..! nego se kaže”/zlo/upotreba sredstava prinude za dobi do 73 godine:pendreka-lisica i ostalih žandarskih prinudnih sredstava”…? Mašala-“spremajmo se za rat -prebijanje neposlušnih garađana-ka da ga nikad biti neće-a budimo naredni -ka da nas je danas strefio-u moždane mnoge-zar ne?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].