Konačno će biti mira za preminule u naselju Muo

2
Muo

Ljiljana Velić

Nazire se rješenje dugogodišnjeg problema puta do groblja u naselju Muo, kazala je za Skala radio Ljiljana Velić, predsjednica opštinskog odbora HGI Kotor.

Za realizaciju ovo projekta, to je jest da se put do groblja u naselju Muo proglasi putem od javnog interesa, založila se ova politička partija u svom programu.

Odrađen je pretprojekat, a u toku je izrada glavnog projekta čiji se završetak očekuje za mjesec.

Izvođač radova će ostati isti koji je bio i prije par godina kada se otpočelo sa ovim poslom, šio znači da nije potrebno raspisivanje tendera i duga tenderska procedura.

“Sredstva u iznosu od 80.000 eura su budžetom obezbijeđena, pa se mještani s pravom ovog puta nadaju da će se okončati njihov problem i da će se izgraditi put do groblja sa platformom za pristojan broj automobila koji se mogu parkirati i okrenuti”, kazala je Velićeva.

Ona je podsjetila da se ovaj problem ne odnosi samo na sprovodne obrede prilikom kojih se kovčeg mora nositi skalinima već i zato što je bila otežana i sanacija samih grobnih mjesta.

“Čim se put naspe i izbetonira problemi će se konačno riješiti. Mještani su u kontaktu sa  direktorom Direkcije  za uređenje i izgradnju Kotora Ratom Brajkovićem od koga imaju garancije da će se ovaj posao raditi i tokom sezone kao prioritet od javnog značaja. Na sanaciju ovog puta ne odnosi se opštinska odluka o zabrani gradnje u toku turističke sezone i prema obećanjima uskoro će početi radovi”, saopštila je Velićeva.

Podsjećamo, da starosjedioci Mua petnaest godina unazad pokušavaju rješiti problem nasipanja i asfaltiranja puta do groblja, do kojeg su nekada koristili karoce i konje, a danas taj put prelaze pješke.

Takođe, svim starosjediocima je dodatno otežana i sanacija i obnova grobnih mjesta, ploča i spomenika.

Sa izgradnjom puta se stalo zbog nerazjašnjenih imovinskih odnosa i očitog nerazumjevanja od kolike važnosti je taj put za mještane.

Kako se nije  mogla dobiti saglasnost svih vlasnika parcela, Hrvatska građanska inicijativa je u dogovoru sa mještanima Mula zahtjevala da se put do groblja proglasi putem od javnog interesa.

2 KOMENTARI

  1. Česove karoce i konje..uz skaline Svetoga Kozme i Damjana-bože ti ubrani..? Svašta …?! I pitanje za kraj-a đe su vam novci od komunlija za igrađene objekte na putu vječnog počijevala od kuće Ribice …prema groblju?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.