Konačno radosna vijest, počinje sanacija zatvorenog bazena “Nikša Bućin”

7
Zoran Pajović upravnik zatvorenog kotorskog bazena

Zoran Pajović

Sanacija zatvorenog bazena “Nikša Bućin“ u Škaljarima počeće konačno do kraja ovog mjeseca, kazao je za Skala radio Zoran Pajović, upravnik bazena.

Radosna vijest za Kotorane, a prije svega sportiste, plivače, vaterpoliste, poslije višegodišnjih muka, raspisanih i oborenih tendera, obećanja i nevjerice.

Iz Direkcije za javne radove Crne Gore danas je Pajoviću saopšteno da je njihova pravna služba dobila pisane potvrde od strane učesnika na posljednjem tenderu, firme “Fidija” i “Erlang” da se neće žaliti na tender.

Samim tim je prvorangirana firma “Neimar”, koja će izvoditi radove na sanaciji bazena, stekla uslove da se potpiše ugovor.

Ugovor je poslat na potpis i samo je ostao rok od tri dana, do kada treba da se izabere nadzorni organ.

“Prema saznanjima iz razgovora sa glavnom arhitekticom u Direkciji javnih radova Crne Gore, obaviješten sam da bi napokon do kraja februara trebali otpočeti radovi na zimskom bazenu”, kazao je Pajović.

Po uslovina na tenderu, rok za završetak ovog posla je 8 mjeseci, što je po riječima Pajovića malo nerealno.

Očekivati je da će, zbog ozbiljnosti i obima posla, ovaj rok biti produžen, jer su sada ovim poslom obuhvaćene sve tri faze sanacije.

Najvažnije je da se sam bazen prvo stavi u funkciju (školjka) zbog, prije svega sportista i građana Kotora, pa da se uporedo rade tribine, svlačionice i ostalo.

Ukupna investicija na osnovu tendera koštaće 3 miliona 480 hiljada eura, sa plaćenim PDV-om, rekao je Pajović.

7 KOMENTARI

  1. Ko će brinuti o bazenu kad ga zgotove? Treba neko novi a ne ovi prethodni što su ga upropastili i napravili 4 miliona eura troska.

  2. Ajde bogu hvala,da se imamo dje krsteno isplivat.
    A ti Pajovicu,nemoj ovo kacit sebi i opoziciji kao vas uspjeh jer onaj ko malo zna o ovome,zna da je ovo dogovoreno odavno!Vi sa vasom opozicijom cim ste dosli to ste minirali da bi se to prikacilo predhodnoj vlasti kao jedan od neuspjeha.
    A ovo sad je naravno Podgorica pogurala a ne vi strucnjaci!
    Ko mi ne vjeruje nek se malo raspita.
    DPS je na celu sa Mjom ukopao Kotor al vi ste tek uzasni!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.