Koncert klasične muzike mlade gitaristkinje Nađe Janković

0

 

U susret Novoj godini, u ponedjeljak 30. decembra u 19 sati u kotorskoj Muzičkoj školi, u crkvi sv. Duha, Opština Kotor priređuje koncert klasične muzike mlade gitaristkinje Nađe Janković.

Na programu su djela čuvenih kompozitora gitarske literature: Tarrega, Sor, Torroba, Mayers, Barios.

Ona je do sada osvojila  preko 30 prvih nagrada, na domaćim i međunarodnim festivalima, održala je veliki broj solističkih koncerata od kojih se izdvajaju koncerti u Kotoru, Podgorici, Beogradu, Rimu, Beču, Tirani, Štutgardu, a nastupala je u Sloveniji, Hrvatskoj, Italiji, Rumuniji, Americi, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Srbiji, Grčkoj, Austriji, Albaniji, Bugarskoj i Njemačkoj.

Od 2016 godine je član svjetske asocijacije “D Adario”.

Nađa je trenutno student prve godine gitare u klasi čuvenog gitariste i profesora na Pibodi Institutu  – Džon Hopkins Univerziteta u Baltimoru (SAD), Manuela Barueka.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].