Koncert “U susret Božiću” HKD-a “Tomislav”

0
Dječji zbor "Leptirići"

U Domu kulture u Škaljarima NVU Hrvatsko kulturno društvo “Tomislav ” iz Kotora po prvi puta je uspješno organizirala kulturni događaj – koncert pod nazivom “U susret Božiću”, prenosi radio Dux.

Na početku večeri nazočne je pozdravila predsjednica HKD “Tomislav” i članica Odbora za prosvjetu i kulturu HNV-a Zrinka Velić.

Dječji zbor “Leptirići” oduševili su sve koji su došli na koncert, a Dom kulture u Škaljarima je bio ispunjen do zadnjeg mjesta, gdje su roditelji mališana ponosno bodrili njihov nastup.

Dječji mandolinski orkestar HGD CG "Tripo Tomas"

Cilj nevladine udruge HKD “Tomislav” je upoznati djecu i mlade kroz rad brojnih sekcija sa sadržajima materijalne i nematerijalne kulturne baštine Hrvata u Boki kotorskoj.

Posebna pozornost dana je očuvanju tradicijskog zbornog i klapskog pjevanja Hrvata u Boki kotorskoj.

Ovo je bila prilika za glazbeno uživanje u predblagdanskom razdoblju.

klapa Jadran i Veterani vazda mladi

U programu su sudjelovali: Dječji zbor HKD Tomislav “Leptirići”, Dječji mandolinski orkestar HGD CG “Tripo Tomas”, klapa “Veterani vazda mladi”, kao i klapa “Jadran”.

Koncertu su nazočili su: ministrica u Vladi Crne Gore i predsjednica HGI-ja Marija Vučinović, predsjednik Hrvatskoga nacionalnog cvijeća Crne Gore Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatske krovne zajednice “Dux Croatorum” Adrijan Vuksanović, predsjednik HGD-a Mirko Vičević, kao i konzul Republike Hrvatske u Crnoj Gori Hrvoje Vuković.

Dom kulture u Škaljarima
tekst i foto: Dux radio

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]