Konferencija o ulozi medija u procesu sekuritizacije

3
Riječ, slika i neprijatelj

“Riječ, slika i neprijatelj” naziv je konferencije o medijima na Zapadnom Balkanu, koja će se od ponedjeljka 11. do srijede 13. novembra ove godine održati u Podgorici.

Konferenciju zajednički organizuju Medijski Savjet za samoregulaciju CG, Udruženje nezavisnih elektronskih medija CG, Asocijacija komercijalnih elektronskih medija CG, Društvo crnogorskih novinara, Udruženje lokalnih štampanih medija i Institut za javnu politiku uz podršku Ministrastva kulture i Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore.

Ovaj skup na kome će govoriti više od stotinu novinara i medijskih stručnjaka sa prostora Zapadnog Balkana iz zemalja Evropske unije ima za cilj da pokrene temu uloge medija u procesu sekuritizacije teme, osoba i događaja, političke instrumentalizacije u medijima, kršenja ljudskih prava prilikom novinarskog izvještavanja, kao i temu sve grubljeg kršenja etike i standarda u okviru novinarske profesije širom svijeta.

3 KOMENTARI

 1. Ti Altaire pojma nemaš. Zar ne vidiš da je ovo orkestrirani napad na Srbe I “slobodno novinarstvo vijesti, dana I monitora”. Sve se urotilo protiv njih. Neće da ih čuju ni kada sami seb e gađaju kršima. Sramota. Zanimljivo je kako ti heroji iz vijesti dozvoliše Bebi da ih izudara I da im otme diktafon I fotoaparat. Ti zaš za onu Dva loša ubiše Miloša. Kako mu se ne suprostaviše heroji no ih on sam isprebija, junakle duplo mlađe od njega. Orden će biti dodijeljen njima zbog uspješnog nanošenja tjelesnih popvreda sami sebi po nalogu tvojih miljenika. Osvijesti se Altaire. Vrijeme ti je

  • @sanjaj, sanjaj
   Ne bi se Beba usudio sam prići novinarima pa sve
   da je imao testise od tuča, (gusa) ili bronze, da mu
   leđa nije čuvao Gospodarev gorila. Valjda si
   pogledao video zapis koji je obišao svijet.
   Što se samopovređivanja tiče, ti izgleda imaš pouzdanih
   indicija da je Željko sam sebe izudarao bejzbol palicama,
   da njihova vozila zapališe oni sami…

 2. Kad nema neprijatelja treba ga izmisliti.
  Možda je samit ipak trebao nositi naiv: “Neprijatelj u slici i riječi”.
  Bilo bi korektno kad bi Skala radio opširnije informirao slušateljstvo
  i pučanstvo ko je pokretač toga kružoka, koja NVO ima toliko
  proračunskog (budžetskog) novca, da organizuje
  i snosi troškove jednog opskurnog skupa?
  Da nije možda Bebica – onaj “heroj” što otima kamere i diktafone
  vašim kolegama!
  Javnost je vrlo zainteresovana da li će na kraju sesije
  nekome biti dodijeljen orden?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]