Konfuzni Đoković: Priznao da je inficiran davao intervju, ali kaže da je bio negativan kad je djeci uručivao nagrade!?

0

Novak Đoković

Novak Đoković je priznao da je inficiran koronavirusom dao intervju za “L’Ekip”, koji ga je proglasio za najboljeg sportistu Evrope u 2021. godini.

Istakao je i da je na brzim testovima uoči događaja na kojem je djeci dan ranije uručivao nagrade bio negativan.

Evo njegovog saopštenja u cjelosti:

 

 

„Želim da se oglasim povodom kontinuiranih pogrešnih informacija o mojim aktivnostima i prisustvu događajima koji su prethodili mom pozitivnom testu na koronavirus.

To su pogrešne informacije koje moraju da budu demantovane, posebno u interesu ublažavanja zabrinutosti javnosti oko mog boravka u Australiji, kao i da bih pojasnio stvari koje su štetne i zabrinjavajuće za moju porodicu.

Želim da naglasim da sam se izuzetno trudio da se postaram za bezbjednost svih, kao i da se pridržavam testiranja.

Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. decembra poslije koje su se pojavile informacije da su brojne osobe bile pozitivne na koronavirus. Iako nisam imao simptome koronavirusa odradio sam brzi antigenski test 16. decembra, koji je bio negativan, a zbog opreza takođe sam uradio i PCR test istog dana.

Sljedećeg dana sam prisustvovao teniskom događaju u Beogradu da bih uručio pehare djeci i odradio sam brzi antigenski test, koji je bio negativan.

Nisam imao simptome, osjećao sam se dobro i nisam dobio obavještenje o pozitivnom PCR testu do kraja tog dešavanja.

Narednog dana, 18. decembra, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu da bih ispunio svoje obaveze prema ’L’ekipu’ u vidu intervja i slikanja. Otkazao sam sve ostale obaveze osim intervjua za ’L’ekip’.

Osjetio sam obavezu da odradim intervju za L’ekip jer nisam želio da izneverim novinara, ali sam se postarao da držim propisanu distancu i nosio sam masku sve vrijeme, osim kada su me slikali.

Iako sam otišao kući poslije intervjua da bih se izolovao na neophodan period, kada sada razmislim, to je bila greška i prihvatam da je trebalo da odložim tu obavezu.

Što se tiče detalja putovanja, popunio ih je moj prateći tim u moje ime, što sam i rekao imigracionim službenicima po dolasku, a moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku jer je označio pogrešnu stavku o putovanjima prije dolaska u Australiju. To je bila ljudska greška i definitivno nenamerna. Živimo u izazovnim vremenima, u globalnoj pandemiji i ponekad greške mogu da se dese. Danas je moj tim dostavio dodatne informacije Vladi Australije da bi se razjasnila ta situacija.

I iako sam osjetio da je važno da se pojasnim pogrešne informacije neću iznositi nikakve dalje komentare iz poštovanja prema Vladi Australije i njenim vlastima i trenutnom procesu.

Uvijek je čast i privilegija igrati na Australijan Openu. Australijan Open vole igrači, navijači i zajednica, ne samo u Viktoriji i Australiji, već širom svijeta, i samo želim da imam priliku da se borim sa najboljim teniserima na svijetu i igram pred jednom od najboljih publika na svijetu“, stoji u saopštenju.

Đoković je podsjećamo po dolasku u Melburn sproveden u imigracioni hotel u kojem je proveo pet dana.

Potom je pred Federalnim sudom dobio parnicu protiv države Australije i omogućeno mu je da trenira.

Međutim, ministar imigracija ima diskreciono pravo da ga deportuje iz zemlje, ali se on na tu temu nije još oglašavao.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]