Kongres fizijatara sa ciljem jačanja struke i razvijanja naučnih dostignuća

0
dr Bruna Lončarević

dr Bruna Lončarević

Udruženje fizijatara Crne Gore je organizator petog Kongresa fizijatara Crne Gore koji se od 18. do 20. oktobra održava u Igalu, kolijevci fizikalne medicine u Crnoj Gori, ali i regionu.

Ovaj kongres je sa međunarodnim učešćem, a posebnu vrijednost daje prisustvo predsjednika Evropksog udruženja za fizikalnu i rehabilitacionu medicinu, gospodina Alana Delarka, kao i predsjednice Mediteranskog foruma za fizikalnu i rehabilitacionu medicinu gospođe Gulseren Alkiuz.

Ovom Kongresu uz aktivno učešće prisustvuju brojni gosti iz inostranstva, saopštila je za Skala radio dr Bruna Lončarević, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije iz Kotora.

S obzirom na značaj ove grane medicine i njen multidisciplinarni pristup, na kongresu su i neurolozi, ortopedi, neurohirurzi i internisti, kako bi se sveobuhvatno osvijetlila i naučno sagledala ova oblast, kazala je Lončarević.

Poseban značaj ovog skupa se pridaje  kontinuiranom i kordiniranom procesu liječenje fizikalnom medicinom i to od pojave povrede ili bolesti do postizanja pune uloge u društvu.

Takođe se potvrđuje i uloga i mjesto fizijatra od jedinice intenzivne njege, bolnice, Doma zdravlja do rehabilitacije u zajednici, saopštila je doktorica Lončarević.

Cilj ovakvih okupljanja je stalno jačanje struke i razvijanje naučnih dostignuća iz oblasti fizikalne medicine i srodnih grana.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]