Konopi neprijatnog mirisa uklonjeni iz marinskog dijela Luke Kotor

0
konopi izvađeni iz mora

Ljubo Radović

audio: Ljubo Radović

Skala radio je danas dobio e-mail od slušaoca u kome se kaže:

Ne znam da li ste primijetili, ali na kotorskoj Rivi radnici Luke Kotor su evo već pet dana izbacili konope od vezova, a jedan dio su ubacili u njihovu kućicu.

Odatle se širi nesnosni smrad.

Problem je prijavljivan Komunalnoj policiji.

Oni su nonšalanto kazali da to nije njihova nadležnost.

Posto ste jedini vi iz Skale ostali dosljedni i čuvate i pazite na nas Kotorane, ostali ste mi jedini za koje vjerujem da ćete izaći i objaviti vijest na vašem radiju.

Unaprijed zahvalan.

Neposredno potom, pozvali smo Ljuba Radovića, izvršnog direktora AD Luka Kotor.

On nam je kazao da se, kao i svake godine u ovom periodu, u okviru marinskog dijela Luke Kotor vrši tekuće održavanje i redovno muring sistema za privez jahti.

Radi se o zamjeni konopa, odnosno održavanju i čišćenju od naslaga školjki i drugih sadržava koji se tokom zime natalože na konopima.

Taj postupak, neprikladan i za ljude iz Luke Kotor, podrazumijeva neku vrstu komunalne aktivnosti, jer za sobom povlači čišćenja samih konopa i moguće da se u ovakvim vremenskim uslovima osjeća i neprijatan miris.

Luka Kotor nema u klasičnom smislu kapacitete i prostore za marinske aktivnosti koji bi podrazumijevali i skladišta ili objekte u kojima bi se takve stvari deponovale.

Zbog toga su, kaže Radović, iskoristili mogućnost da objekat privremenog karaktera, koji služi kao marigrafska stanica i jedna vrsta recepcije za plovila iskoristie kao prostor u kome se može odložiti dio konopa koji će se naknadno ponovo vratiti i ugraditi.

Radović kaže da u Luci razumiju da postoji zabrinutost građana i neprijatnost zbog mirisa i da su napravili sporazum da konope prebaciju iz te zone u drugu.

Konopi se ostavljaju u privremeni objekad kako ne bi došlo to otuđenja ili oštećenja, a namjera je imala isključivo tehnički karakter.

U svakom slučaju nađeno je rješenje i očekujemo da neće više biti ružnog osjećaja ljudima koji u toj zoni prolaze, a poslovi održavanja se moraju obavljati, naveo je on.

Radović moli građane za razumijevanje ukoli povremeno dođe do aktivnosti na šetalištu koja se moraju sprovoditi.

U međuvremenu smo na licu mjesta zatekli kamionet koji je utovario konope i odnio na drugu lokaciju.

uklonjeni konopi

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].