Kontra Podgoričkoj skupštini: Protestna šetnja u četvrtak sa porukom “NIKAD VIŠE 1918.”

13

 

Grupa građana putem Fejsbuk stranice “KOMITI-Zelenaški pokret” poziva na protestnu šetnju onima koji slave Podgoričku skupštinu.

Šetnja će početi od spomenika Svetom Petru Cetinjskom, do Skupštine Crne Gore, u četvrtak, 29. novembra, u 17 sati.

Na Fejsbuk stranici “KOMITI-Zelenaški pokret”, koja je, kako se navodi, posvećena svim borcima za pravo, čast i slobodu Crne Gore, na čelu sa Krstom Zrnovim Popovićem, pozivaju se građani da se okupe i poruče “NIKAD VIŠE 1918.”.

“Crnogorci i svi ostali kojima je Crna Gora svetinja, pokažimo ponosno lice naše države! Pokažimo ga sramoti Crne Gore, onima koji slave stida i prezira dostojnu Podgoričku skupštinu!”

cdm

Ko častan može slaviti nestanak svoje države i crkve, progon svoga Kralja i svrgavanje slavne dinastije Petrović – Njegoš?

Kakav čovjek slavi što je njegova država pretvorena u “kavez bede”, iz kojega je trebalo iseliti Crnogorce i od Crne Gore stvoriti “zverinjak” u kojem će loviti britanski lordovi?

Izađimo i poručimo, gospodski, kako nam pripada, da narod koji ne ljubi lance, ne pristaje da slavi izdaju!

Izađimo i pokažimo poštovanje veličanstvenoj žrtvi, neuporedivom patriotizmu i epskom junaštvu boraca “ZA PRAVO,ČAST I SLOBODU CRNE GORE”

Mi slavimo junake što nijesu htjeli umrijeti bez časti! Oni neka slave izdajnike!

NEK JE VJEČNA CRNA GORA!!!”, naveli su na Fejsbuk stranici.

13 KOMENTARI

 1. …”koji je , u čast/tu istu/..izjavio 13.decembra.1919 godine u “GLASU CRNOGORCA”-glasilu Crnogorske Vlade u izgnanstvu…između ostalog- ISTIČUĆI VAŽNOST Crne Gore za SRBE…:” da je CRNA GORA ona ZEMLJA ĐE SE ČUVALA i SAČUVALA ISKRA SLOBODE SRBINOVE…”?…

  P.S.Gospon Pera_gudin..oli ste jopet prevrnuli svoje osobeno korito..pa se bunite-rokćete-protiv koga i zašto? Bre kažite već jednom ,da se zna..i da Vam se pruži logistička podrška..da nebi ste doživljeli sudbinu predaka…?!!!

  • Iskra slobode SRBINOVE xa xa xa a Srbin 500 godina rob bio otomancima.
   E kukavice kukavnog srpstva i srbovanja.
   Nije tu bilo ni iskre ni iskrice već pet vjekova mraka.

   • …danas tu đe je…! Anu Serdare..kad se Crna Gora mimo Četii nahije oslobodila od petovjekovnog robovanja Turcima i domaćim izdajnicima iz tija doba..oliti tzv istovjercima ..poturčenjacima..rodoslovca-Skenderbega Skadarskoga Cijele Albanije i Zete Gornje i Donje..najmlađega sina Svetoga Ivana Crnojevića..gospodara Zete …?

    • Stari Crnogorci su vazden zborili ;
     Dok je ercegovaca biti će i magaraca-tovara
     Crna Gora je danas đe joj je i mjesto, Nezavisna država,članica NATO pakta uskoro u Evropu, u dobre sa svijem komšilukom,
     A đe su vaše ideje završile ? Na smetilište istorijsko a vi baštinici propalih ideja i zamisli ,ostat za sramotu do vijeka.
     Još ovo u četvrtak da se ozvaniči ,da se ukine sramna podgorička skupština i to je to.

  • Ne sa Krstovim djelovanjem poslije 17.Apr.1941god.
   Do tada NO COMMENT !
   NE sa Italijanskim fasistima!
   Ne aboliciji Krsta poslije navedenog
   datuma !
   JE LI JASNO PREVRTALIMA ?
   Za Crnu Goru bez velicanja izdajnika i
   ovijeh sto slave 1918.
   Nikad vise 1918. !
   Crna Gora bez bjelasa i smutljivaca
   bilo koje vrste !
   Sve za Crnu Goru, nista protiv Crne Gore !

  • Nije upitno kako se Krsto nacionalno pisao i osjećao.
   Nacionalni identitet čovjeka nije kategorija koja
   se mijenja kao čarape.
   Okaljao je čast časnog oficira Nikole I, što je pristao da za
   geo-strateški interes Kraljevine Italije, podigne Katunjane u
   oružanu pobunu protiv Odluke Podgoričke skupštine
   i ujedinjenja sa bratskom Srbijom.

   • Nisi Ti komita nego zadrti bjelas,
    Tu je Krsto imao pravo da dize ustanak protiv proklete skupstine.
    Kasnije je prisao fasistima i to se ne moze opravdati, ni oprostiti!
    Smrt fasizmu, bilo kojem , pa i Krstovom ,a i bjelaskom
    za navijek , izrodima i pesto kupjevini izdajnickoj….

 2. “Osim Alksandra Bogdanovića, ministra kulture CG, u delegaciji koja je prisustvovala proslavi u Novom Sadu bio je Markovićev šef kabineta Dragoljub Bulatović i savjetnica premijera za vanjsku politiku Dubravka Lalović, kao i ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović. Povodom proslave stogodišnjice ujedinjenja u Novom Sadu je održana svečana akademija i otkriven spomenik kralju Petru Prvom Karađorđeviću na novosadskom Trgu Republike.
  Iz Vlade nijesu odgovarali na pitanja zbog čega njihovi predstavnici prisustvuju proslavama koje se vezuju za formiranje Kraljevine Jugoslavije, dok se istovremeno protive njihovom održavanju u Crnoj Gori.”

  • Trebaju da nose slike đe Pavle Đurišić i “Sveca” Joanikija Lipovca bokeški “mučenik”koji se kezere-smiju sa Pircijom Birolijem talijanskim fašistima-okupatorima, kao opomenu i ujedno da podsjete narodne mase ko je bio suradnik i špijun talijanskih fašista a to danas sledbenici srpskog klerofašizma pokušavaju da prebace i da pripišu crnogorskom junaku Krstu Popoviću,
   Da vidi narod đe drže govore okupljeni kao hijene oko strvine a strvina je fašizam koji je bio unapred osuđen na propast i nestajanje , ne bi li ih kakvi komad strvine dopao,
   Da podsjetim malo na govore “sveca” Srpske crkve ;
   Branko N. Filipović u knjizi “Mrtvi ne zbore” piše o Joanikiju Lipovcu: “U vrijeme najvećeg okupatorsko-četničkog terora u Crnoj Gori, 18. oktobra 1942. godine, crnogorski mitropolit Joanikije (Lipovac) na banketu u Ostrogu održao je zdravicu Pirciju Biroliju, fašističkom guverneru okupirane Crne Gore, čije dijelove prenosimo:
   ‘I dogodi se čudo neviđeno i nečuveno pod okupacijom Gospodari i robovi, Italijani i Crnogorci nacionalisti, postadoše saradniciprotiv strašnoga zla, i za kratko vrijeme zajednički oslobodiše Crnu Goru…
   Radostan je danas sav naš narod sapodručja guvernata Crne Gore što je Vaša Ekselencija, sa Vašom cijenjenom gospođom i Vašim eminentnim saradnicima, kao sin pobožnog italijanskog naroda, došao u sveti Ostrog da se pokloni moštima Sv. Vasilija Ostroškoga Čudotvorca.
   Vaša pobožna i herojska duša osjetila je da je pravo da se ovdje u ovoj našoj najvećoj svetinji zajedničkipomolimo Gospodu Bogu za vječnipokoj i rajsko veselje u borbama protiv partizana zajedničkipoginulih italijanskih i naših boraca i da se pomolimo da i dalje vlada među nama međusobno poštovanje i sloga…’
   Dogodilo se pravo čudo; nevjerovatno, ali istinito. Mitropolit crnogorski Joanikije diže zdravicu okupatorskom fašističkom zločincu Pirciju Biroliju u vrijeme kad je on, zajedno sa četnicima, organizovao preko 4.000 zatvora i logora za porobljene Crnogorce, u kojima je zatvarano, strijeljano, mučeno i deportovano u okupatorske logore preko 50 hiljada »Joanikijevih vjernika« samo zato što su se borili za slobodu. Tako se ovaj visoki crkveni funkcioner ruga interniranim Crnogorcima. Joanikije ide sa banketa na banket i drži zdravice satanama koje ubijaju, masakriraju i deportuju »njegove vjernike«. U septembru 1943. godine italijanskog okupatora zamjenjuje njemački okupator, kojem se četnici i Joanikije takođe dodvoravaju. Mitropolit Joanikije 1-XII- 1943. godine u posebnoj poslanici čestita vojnicima njemačkog Rajha novu 1944. godinu slijedećim riječima: ‘Vojnicima velikog njemačkog Rajha: Naročitu mi čast čini da mogu najslavnijoj vojsci svijeta iz svih vremena čestitati Novu godinu u ime svoje vlade i svoga naroda. Sretna vam Nova 1944. godina.’

   • …na Budvansku pizanu i učio plivati…na “šlauf-iz mehaničke radionice iz Kotora-za krpljenje guma bivšim vojnicima “mile vojske austrijane””-đe sam čuo da je u Cetinje/12.jula.1941/ stvorena ND UstaškoČetničkoZelenaška MNE/ND UČZMNE/..u prisustvu fašističkog generala Birolija-guvernera te iste ND UČZ MNE,miropolit crnogorsko primorski Joanikije…i čuveni eks načelnik ministarstva pravde krvave trojne kraljevine-SHS “bracana srba-krvta i slovenaca”-u krvavoj vladi Nikole Pašića..dobro poznati ustaški četnik Sekula Drljević..inače vrhovnik crnogorske vojske čitaj četnika u Bosni i Hrvackoj 1944-1945 do Blajburga-Kočevskije Mugijevijeh rožina i Zidane ćuprije…ja,ja ..Joanikije i ini sve vaši “tuti cvanti”…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]