Korektna, radna i pozitivna atmosfera u Opštinskoj izbornoj komisiji u Kotoru

0
Petar Abramović u našoj redakciji

Petar Abramović

audio: Petar Abramović

Opštinska izborna komisija u Kotoru je završila najveći dio posla sa tehničkog aspekta i nakon dva dana dvanaesto satnog rada završeno je pečatiranje 17.964 listića za lokalne i 18.067 listića za parlamentarne izbore, kazao je za Skala radio Petar Abramović, predsjednik OIK.

Takođe je završena podjela materijala predsjednicima biračkih odbora, a obavljena je trodnevna edukacija za članove biračkih obora koje je sprovodila Državna izborma komisija i svi su prošli neophodnu obuku.

Birališta, njih 37, na području kotorske Opštine se otvaraju u 7 sati, a zatvaraju u 20.

Građani sa ličnom kartom ili pasošem mogu obaviti glasanje.

Stari, nemoćni i bolesni mogu glasati putem pisma na način što se podnosi zahtjev biračkom odboru na mjesu gdje takvo lice glasa.

Zahtjev se mora dostaviti na dan izbora do 13 sati, podsjetio je Abramović.

Svim akreditovanim posmatračima biće omogućen pristup biračkom mjestu za praćenje izbornog procesa, kao i praćenje rada OIK.

Za medije je takođe potpuno otvorena OIK u Kotoru, rekao je Abramović koji se zahvalio predstavnicima medija na pomoći u dosadašnjem radu OIK kada je u pitanju pravilno informisanje građana, precizno i iscrpno praćenje čitavog procesa.

On je zbog, kako je kazao, izvjesnih dilema kod građana podsjetio da će građani koji su upisani na biračkim mjestima broj 7 i 8 u Dobroti 2 odnosno na Svetom Stasiju, u nedjelju 16. oktobra glasati u prostorijama bivše prodavnice “Servo Mihalj” – zgrada “Jugooceanije” na Svetom Stasiju.

Građani upisani na biračkom mjestu broj 16 Muo glasaće u prostorijama tamošnje Mjesne zajednice.

Na naše pitanje kakva je atmosfera u redovima OIK u Kotoru Abramović je odgovorio da je Kotor i od ranije u svim izbornim procesima poznat po korektnom odnosu, radnoj i  pozitivnoj atmosferi članova Opštinske izborne komisije.

On je istakao doprinos svih članova OIK u dosadašnjim brojnim aktivnostima.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]