Korisnike Doma starih u Bijelom polju zaražene koronom prebacuju u bolnice

0

Svi korisnici Doma za stare u Bijelom Polju zaraženi koronavirusom danas će biti prebačeni na bolničko liječenje, a nakon alarma jer je jedna osoba zaražena koronom umrla u tom Domu, a druga u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, saznaje CdM.

Dozvolu za premještaj zaraženih pacijenata od Ministarstva zdravlja je, kako CdM saznaje, zbog ozbiljnosti situacije tražila Uprava Doma za stare u Bijepom Polju.

Jučerašnji slučaj je početka epidemije koronavirusa prvi da korisnik Doma za stare premine u prostorijama Doma.

Tokom mandata prethodne Vlade, u posebnom fokusu NKT,  Ministarstva zdravlja i IJZ bili su upravo domovi za stare, posebno jer se radi o ranjivoj kategoriji kada govorimo o koronavirusu. Zaposleni su bili u karantinu u okviru Doma kako bi se izbjeglo da se zaraze virusom. Ukoliko bi napuštali karantin, onda su morali biti testirani da bi se vratili na posao.

Čini se da je recept za uspjeh i dobru situaciju sa brojem zaraženih u domovima za stare  i Komanskom mostu u tom periodu bila dobra koordinacija menadžmenta sa osobljem zaposlenim u domovima za stare i Komanskom mostu, uz podršku Ministarstva zdravlja, drugih ministarstava, Uprave za imovinu, Vojske Crne Gore.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].