Korona diktira pravila i na skijalištima: Cijene ski pasova niže od prošlogodišnjih, po jedna osoba u korpi, kontrolisaće se redovi…

0
Ski centar Kolašin 1600

Snijeg koji je pao na crnogorskim planinama obradovao je mnoge, međutim još uvijek nema uslova da skijališta počnu sa radom.

Sa druge strane, ljubitelji zimskih sportova pitaju se kako na skijanje u doba korone. U razgovoru za CdM čelnici crnogrskih centara otkrivaju da su spremni za ski sezonu, a tu su posebna korona pravila i procedeure kako bi se rizik od zaraze sveo na minimum, pa nedostaje još samo dovoljno bijelog pokrivača.

Direktor ski centra “Kolašin 1600”, Saša Jeknić rekao je da je prethodnih dana na skijalištu Kolašin 1600 palo oko 30 cm snijega.

“Mi ovih dana vrijedno radimo na pripremi staza za sljedeće padavine kako bi što bolje iskoristili ove sniježne nanose. U narednih nekoliko dana, a u zavisnosti od sniježnih padavina, očekujemo da otpočnemo zimsku turističku sezonu. Svakako restoran Troglava će od kraja naredne nedjelje biti u funkciji za sve goste, spreman za početak nove skijaške sezone”, kazao je Jeknić u razgovoru za CdM.

Ski centar Kolašin 1600
Zbog epidemiološke situacije, donijeli su pravila i procedure, koje su rigoroznije nego što su preporuke zdravstvenih institucija.

Jeknić dodaje da su iz Uprave Društva podneseni su zahtjevi nadležnim državnim organima da se razmotri mogućnost ukidanja zabrane međugradskog saobraćaja kako bi iz ovakve neizvjesne predstojeće sezone izvukli maksimum.

“Dakle, trudimo se da izvučemo maksimum i nadamo se da će nadležni imati razumijevanja, a što se tiče skijanja kao sporta cijenim da je u potpunosti bezbjedan sa aspekta virusa, a mi ćemo dodatno obezbijediti i ispoštovati epidemiološke propise i date mjere kako bi svi mogli da uživaju u skijanju”, rekao je Jeknić.

Što se tiče ponude za zimsku sezonu ona je fokusirana na domaće tržište i na tržišta iz regiona. Ipak, Jeknić navodi da im trenutna situacija sa virusom i dalje ne ide u prilog.

“Međutim, mi poslujemo sa uvjerenjem da će se situcaija znatno poboljšati do otvaranja zimske turističke sezone, te da će posjeta, podred domicilnih gostiju, biti ispunjena i turistima iz regiona. Vrijedno radimo na promociji, konstantno održavamo konekciju sa touroperatorima iz inostranstva, sa fokusom na regionalna tržišta i uredno ih obavještavamo o kompletnoj ponudi sa akcentom na predstojeću zimsku turističku sezonu”, ističe sagovornik CdM-a.

 

Ski centar Kolašin 1600 dočekaće posjetioce sa novim skijaškim stazama namijenjenim osrednjim i naprednim skijašima i bogatim zabavno-rekreativnim sadržajima, a na raspolaganju će biti 10,5 km skijaških staza, šestosjedna žičara otvorenog tipa koja opslužuje te staze, restoran, caffe bar, ski škola, ski rental i poligon za obuku početnika.

“Skijališta Crne Gore u ponudi će imati i organizaciju outdoor aktivnosti u vidu vožnje kvadovima, dnevne/noćne šetnje na krpljama, nordijsko skijanje, kao i organizaciju team building aktivnosti. Sve outdoor i team building aktivnosti se rade po upitu. Posjetioci ski centra moći će da uživaju u čarima restorana Troglava 5* koji je izgrađen u duhu modernog planinskog ambijenta kapaciteta 400 mjesta. Kuhinja restorana bazirana je na tradicionalnim crnogorskim jelima pripremljenim na autentičan način bjelasičkih krajeva”, navodi Jeknić.

Takođe, Skijališta Crne Gore, i ove godine, omogućila su akcijske cijene za kupovinu sezonskih ski pasova u predsezoni.

“Cijena sezonskog ski pasa u periodu od 10.11.2020. do 15.12.2020. godine iznosi 150 eura za odrasle i 80 eura za djecu uzrasta do 14 godina starosti. Kupci sezonskog ski pasa imaju mogućnost trodnevnog besplatnog skijanja na Olimpijskom centru Jahorina i trodnevnog besplatnog skijanja na jednom od ski centara kojima rukovode Skijališta Srbije”, rekao je on.

On je dodao da, cijeneći ukazano povjerenje svim kupcima sezonskog ski pasa prošle sezone, Skijališta Crne Gore poklanjaju besplatan sezonski ski pas za predstojeću sezonu.

Ski centar Durmitor pripremio korona pravila i sjajnu ponudu

 

Direktor Turističkog centra Durmitor Milutin Tomić kazao je za CdM da snijeg na planini pao ali ga još uvijek nema dovoljno da bi počeli sa radom. Ipak, potpuno su spremni za sezonu – pripremili su niske cijene ski pasova i korona pravila koja garantuju da svi posjetioci budu sigurni.

“Palo je nekih 15 cm snijega, ali je lošeg kvaliteta. Za sada nema uslova da se otvori skijalište, ali nadamo se novom snijegu narednih dana”, rekao je Tomić.

Prema njegovim riječima, pripremili su i procedure u odnosu na epidemiološku situaciju. Posjetioci će morati da ispune nekoliko uslova, kako bi sve prošlo kako treba.

Između ostalog, po jedna osoba će moći da koristi korpu, a biće i pravila koja se odnose na čekanje u redu. To će sve kontrolisati redari.

“Da bi sve to finkcionisalo biće povećan broj ljudi na stazama, pa ćemo zaposliti još ljudi. Biće redari, Gorska služba spasavanja, Prva pomoć…”, rekao je on.

Tomić objašnjava i da su pripremili veoma pristupačne cijene, koje će biti niže u odnosu na lani. Samim tim, dodaje, postaće najjeftiniji ski centar u regionu i Evropi.

Tako će jednodnevni ski pas za odrasle ove godine koštati 10 eura, a za djecu šest.

“Još uvijek čekamo upotrebnu dozvolu, Komisija sve treba da se pogleda-signalizaciju, staze, korpe…Što se tiče žičare dobili smo sve sertifikate. Vjerujemo da će sve to biti uskoro, pa da posjetioci dođu na Žabljak. Zdravije je na planini, a i što se virusa tiče”, rekao je Tomić.

Jovana Lasica, CdM

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]