Koronom zaraženo 57 pritvorenika i 24 službenika

0

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija 57 pritvorenika i zatvorenika inficirano je Covidom-19, a jedan od njih nalazi se u Kliničkom centru Crne Gore, saopšteno je Pobjedi iz ove ustanove.

Osim njih, korona virus trenutno ima 24 službenika UIKS-a koji odsustvuju sa posla.

“Način na koji je došlo do infekcije lica lišenih slobode utvrdiće se epidemiološkim istraživanjem. Posjećanja radi, lica lišena slobode koja su smještena u UIKS imaju kontakt sa službenim licima, kontakt sa advokatima i sudskim vještacima kojima nijesu zabranjene posjete, a izvode se i na zakazana suđenja, bolničke preglede i drugo, gdje ostvaruju dodatne kontakte, na koji način je moglo i doći do infekcije lica lišenih slobode”, navodi se u odgovoru.

Oni su naveli da sektor za zdravstvenu zaštitu UIKS-a u komunikaciji sa Institutom za javno zdravlje preduzima sve mjere iz svoje nadležnosti i svim licima lišenim slobode obezbijeđen je adekvatan medicinski tretman.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]