Korupcija u Crnoj Gori postala društveni status

2
Nataša Gojković

Nataša Gojković

“Većina medija u Crnoj Gori su profitne organizacije koje najmanje novinare zapošljavaju.
Oni uglavnom rade po zacrtanom planu menadžmenta kojima je navžaniji profit”, kazala je Nataša Gojković PR menadžerka, gostujući u našoj emisiji “Zaustavimo korupciju”.

Zato danas imamo problem na svim nivoima i mediji nisu korektor jednog demokrastkog društva, već naporotiv podstčiu korupciju koja je postala gotovo društveni status, kazala je ona.

“Na žalost, mediji se danas bave nekim korumpiranim osobama, a problemom, odnosno fenomenom korupcije, svim njenim uzrocima i posljedicama najmanje i to nije skandal, što je potpuno apsurdno. Definicija kaže da je korupcija fenomen koji je sam po sebi skandal, a afera je onoliko prihvatljiva koliko se neki mediji i u kojoj mjeri bave njom. Većina medija smatra Gojkovićeva, se danas bavi samo senzacijama i to je problem ne samo kada je u pitanju korupcija već i kada se radi i o drugim društvenim fenomenima. Sve je senzacija pa i crne hronike, gdje djeca i mladi vide  na žalost u medijima vide i ubistvo i to prihvataju kao da je nešto sasvim normalno. Sve je to zato što u medijima najmanje rade novinari. Rade oni koji im donose profit”, navela je ona.

“Na nivou vica je danas priča o tome da je neko korumpiran pa je  to  kao da nekome kažete da je lijep.Nije dobro ako nije korumpiran. Ljudi si počeli da se dijele na poštene, nepoštene i korumpirane”, kazala je Gojkovićeva.

Ona se kao građanka ne može pomiriti sa tim da je u našem društvu na nivou vica dovedena korupcija.

“Mediji stoga treba da nose najvažniju ulogu. Takođe,  pravosudni organi o tome treba da značajno povedu računa, kako bi više počeli da sve nazivamo pravim imenom što činimo samo u pojedinačnim slučajevima”, zaključila je Gojkovićeva.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].