Kotor će dobiti predsjednika, bez obzira na moguću opstrukciju Dragice Perović

14
Kotor

Željko Aprcović

Predsjednica Skupštine opštine Kotor Dragica Perović je zakazala sjednicu kotorskog parlamenta sa jednom tačkom dnevnog reda-izbor predsjednika opštine Kotor, za petak, 14. jun u 18 sati.

Podsjećamo da je skupštinskom većinom od 18 odbornika, 24. aprila smijenjen dotadašnji predsjednik opštine Vladimir Jokić.

Tada je, uz svojevrstan pritisak i organizovani protest ispred palate Bizanti u kojoj je Skupština opštine, predsjednica SO Dragica Perović otvorila i odmah zatvorila sjednicu, dajući pauzu na neodređeno vrijeme.

Odbornici DPS, SD, HGI, LP kao i Bruna Lonačerević i Goran Brguljan iz SDP-a, njih 18 su smijenili Jokića.

On je podnio tužbu Upravnom sudu čija se presuda još čeka.

U međuvremenu, u Kotoru je stao život i sve je na čekanju.

Zaposleni, njih oko 700 u lokalnoj samoupravi su bez plata već treći mjesec.

Što će se dešavati ukoliko predsjednica SO Kotor Dragica Perović ponovi isti aprilski scenario, t.j. otvori pa zatvori sjednicu, Skala radio je pitao Željka Aprcovića, šefa kotorskog DPS-a i odbornika u SO Kotor.

Ako se to desi bez i jednog zakonom utvrđenog razloga, skupštinska većina će po hitnoj proceduri, shodno zakonu zakazati sjednicu u roku od tri dana, odgovorio je Aprcović.

„Održaćemo tu sjednicu lokalnog parlamenta  iz razloga što je ovo prevršilo svaku mjeru u smislu izigravanja i prava i pravde i odnosa prema našim sugrađanima, njihovim porodicama i čitavom gradu“, rekao je naš sagovornik.

Na pitanje da li očekuje i sličan performans nezadovoljnjih iz bivše vlasti, Aprcović je podsjetio da je o performansma više puta javno iskazao svoj stav. Oni nijesu logični i apsolutno su neshvatljivi.

Aprcović se zapitao da li su možda zbog neisplaćenih, a zarađenih plata performans mogli da izvedu i kotorski vatrogasci koji se brinu o životima i imovini građana.

Jesu li oni mogli da izvedu performans i ispred palate Bizanti dođu sa sirenama i da na taj način vrše pritisak?

Oni su samo tražili ono što su zaradili i što im po zakonu pripada, konstatovao je Aprcović i dodao da ne očekuje performans u petak, 15. juna ispred palate Bizanti.

Tu i tamo po neki odbornik može sam izvoditi kerefeke baš kao što je to bilo u aprilu kada je uz provokacije i urlanje, krikove i upade tokom sjednice činio odbornik Demokrata Goran Jovanović.

14 KOMENTARI

  • Ne zna Slavko kako će da se brani na sudu za satanizaciju gospodina Jokića..
   Pa još nije čuo za presudu..

   Da li shvata da je prešao liniju koja dijeli lucidnost kad se spomene gradonačelnik..

 1. Teže mi je to što se niko ne čuje iz Opštine od radnika, nego to što već 2 puna i 3-ci mjesec u toku plate nemam. I za divno čudo oni ćute i u Opštini, niko ne pominje platu. Kažu da su se naviknuti!!! Gdje smo mi? Gdje živimo? Gdje je sindikat? Gdje su službenici Opštine?
  Svi muče, ne progovaraju?
  Stid i sramota…A svaki mjesec od plate nam uzimaju za sindikat, i od ovih će koje kasne!
  Užasnuta sam!
  Nemojte više o ovome pisati, jer se stidim kao radnik Opštine, što ćutimo kao jadovi.

 2. Kad nemaju drugog nacina oliti ne znaju, onda pribjegavaju cirkusima iz plemena maumau, baubau i sl. jer to odgovara njihovom nivou inteligencije i znanja, imaju “jake” strucne sluzbe, ali vec vidjeno i vec isp…useno, nema utihnuli su urlici i krici, mozda jos poneki davljenik, ali nebitno!
  Ostace zapamceni po dosad nevidjenim i nesojskim nacinima da ostanu na vlast.
  Stidite se od g…kad obraza nemate, vi ste iskljucivi krivci sto 700 zapislenih ne prima plate, od nemoci i nesojluka, posli da prijavite policiji vatrogasce, jer traze ono sto su zaradili, a ostali cute, i cekaju da neko drugi to uradi!Sto ste postigli i dobili, prezir i osudu cjelokupne javnosti, osim vasih puvaca u p…
  Izabrace se predsjednik, htjeli vi to ili ne, vecina je vecina, a vi to nijeste vise niti cete ikada biti, ajte i kusajte ono sto ste posijali.”Oduprite se” od fotelja!
  Poslije vaseg javasluka i nerada nece biti lako, pospremiti kucu u kojoj se nezna ko pije , a ko sarcu daje, ali se zna ko placa.
  No, kako kazu, i ovo ce se zvati lani!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.