Mirza Krcić: Pojačane snage policije ne utiču na broj turista u Kotoru

0
Kotor prepun turista

Mirza Krcić

Mirza Krcić

Kotor pred početak glavne turističke sezone bude brodske sirene velikih kruzera, sa kojih se rijeka turista razliva po ulicama i pjacetama drevnog grada, ali ga u noćnim urama u posljednje vrijeme pucnji uznemiravaju.

Pojačane policijske snage na ulicama grada i strah njegovih stanovnika.

Dešavanja u Kotoru, pucnjave i obračuni kriminalnih klanova zbog koji je pojačan policijaki nadzor, a antiterorističke jedinice rapoređene po gradu za sada na sreću nemaju posljedice po građane i turiste, ali je uznemirenost građana prisutna.

Ovo je za Skala radio izjavio Mirza Krcić, direktor lokalne Turističke organizacije.

Pojačano prisustvo policije je i bilo poželjno radi mira u gradu, kazao je Krcić i dodao da vizuelno to nije baš reprezentativna slika za sve veći broj turista koji, posebno sa kruzera obilaze stari kotorski grad.

Prisustvo policije će donijeti prijeko potreban mir Kotoru koji po svojim kulturno istorisjkim vrijednostima zaslužuje da bude grad primjer a ne grad slučaj kao što je danas, rekao je Krcić.

Sadašnji trenutak  ne ugrožava turizam, popunjenost kapaciteta bilježi rast i trenutno je u Kotoru preko 800 prijavljenih gostiju.

Kada je riječ o izletničkom turizmu, za prvih pet mjeseci Kotor je posjetilo preko 93 hiljade izletnika što predstavlja rast od 20%.

Takođe, i lokalitet Rimski mozaici u Risnu turisti obilaze u većem broju i za pet mjeseci zabilježena je cifra od preko 6,5 hiljada, 15% više nego prošle godine u isto vrijeme.

Kotorske bedeme je u istom periodu posjetilo preko 17 hiljada turista, što predstavlja rast od 20%.

Zbog svega pomenutog, a posebno glavne turistuičke sezone koja najavljuje veći broj dolazaka turista Kotor mora biti grad mira u kome će se njegovi stanovnici i gosti osjećati bezbjedno, a drevni grad biti na ponos Crne Gore, poručio je Krcić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]