Kotor kao održivi turistički proizvod na međunarodnoj konferenciji u Opatiji

6
prof. dr Ivo Županović

prof.dr Ivo Županović

prof. dr Ivo Županović

U Opatiji se od 13. do 15 maja. održava tradicionalna međunarodna konferencija TOSEE koja objedinjava naučne radnike iz oblasti turizma iz jugoistočne Evrope na kojoj je jedan od predsjedavajućih naš sugrađanin, turizmolog dr Ivo Županović.

On je jedini predstavnik iz Crne Gore na konferenciji čiji je naziv “Održivi turizam, ekonomski razvoj i kvalitet života”, koja će raditi u šest sesija.

Županovićev istraživački rad koji ga je i kandidovao za jednog od predsjedavajućeg, je vezan za grad Kotor, odnosno njegov turistički proizvod  kao bazu održivosti turističke destinacije.

On će, kako je kazao za Skala radio, u okviru svog rada integralno predstaviti ono našto se oslanja njegov pogled na izmjenu receptivnih faktora, a to je  poboljšanje hotelskih kapaciteta, unapređenje, odnosno integraciju privatnog smještaja i unapređenje iskorišćenosti kulturnih dobara.

Tu prevashodno, Županović daje akcenat na staro gradsko jezgro i njegovo predstavljanje u okviru jedne cjeline.

On će na konferenciji u Opatiji podsjetiti da je turistički razvoj Kotora predstavljen u strateškom Master planu razvoja turizma Crne Gore u okviru jednog klastera koji se zove Boka Kotorska.

6 KOMENTARI

 1. Marko.Čitaj malo više u životu, informiši se i po nešto ipak nauči. Ne možemo samo živjeti od istorije i prošlosti koja je svakako u Kotoru ostavila neprocjenjivo kulturno nasljeđe. Da, novi izrazi, novi standardi za novi život u duhu savremenih strijemljenja u Evropi i svijetu gdje nam je oduvijek bilo i ostalo mjesto.Ja se bavim turizmom i potpuno razumijem kolegu Županovića i njegov vokabular.Evo ga razumiju i pozivaju u region u drugu, susjednu turistički veoma razvijenu državu.

  • Fala ti moja Bojana sto si me uputila da otvorim oci. Eto sam te poslusao i dvije noci nisam oka sklopio, nego sam ,,citao malo vise o zivotu” , kako si me ti polupismenoga uputila.
   Nego, srecom da makar znam slova, tako da su mi ova dva dana para valjala.
   ]I sto sam ja , onako malo retardiran zakljucio ?
   Ovako –
   Da je Svijet i Evropa jedna velika septivka jama, krcata licemjernim, srednje inteligentnim i neharizmaticnim politicarima, pa tako i nacijama.Da u tim nacijama ima normalnih ljudi, ali da su u manjini i ne mogu se izborit sa sveopstim zlom.
   Bio je svijet i ranije takav, ali u puno manjoj mjeri, i tada su se od njega distancirali veliki umovi i pisci, posebno tople poetske duse, a romani klasika mnogo govore o onome kakav jee bio globalno i kroz price i sudbine pojedinih porodica.
   Procitao sam Bojanka ja te romane, ali ti si me naucila sto je ,,proizvod” i sada sam puno pametniji.
   Licno ne bi trcao u taj ,,KRASNI” Svijet i EU, NATO jer tu djavo predsjedava.
   PRIRODA je Bojanka, velika pacenica o kojoj niko ne misli, niko je ne cuva, ne divi joj se, pa vene….
   A ti Bojanka samo naprijed ,,uduhu savremenih sstremljenja”, to ti je pravi put kuco !.

    • misliš zbog ženskog pola da ne može biti inteletuanka, da li je ovo rodno ponižavanje kada se ovako tumaći komentar?
     Možda marko od zbilje ne zna šta je turistički proizvod a kolegenica Bojana zna i ne vidim dileme povodom znanja i neznanja.
     Toliko žena ima pametnijih i većeg intelektualizma od muškaraca !
     Podrška za kolegenicu iz turizma i njeno shvaćanje onoga o čemu piše prof.dr.županović
     trebali bi da se stide neznanja i marko i siniša sa ravne gore !

 2. Eto ti ga na! Sve neki novi, moderni izrazi, pa je Kotor ODRZIVI TURISTICKI PROIZVOD. Eto nisam znao da zivim u ,,proizvod”
  Da se stari dignu……

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]