Kotor nastavlja da pruža pomoć i njegu starim u njihovim domovima

0
pomoć starim i iznemoglim licima

Tijana Čađenović

Tijana Čađenović

U opštini Kotor u okviru lokalnog javnog rada angažovano je pet geronto domaćica koje pomažu u 30 porodica starih i nemoćnih lica, kojima je ova vrsta pomoći neophodna.

Nosilac ovih aktivnosti je opština Kotor koja radi u saradnji sa opštinskom organizacijom Crvenog krsta.

Cilj ovog javnog rada je obezbjeđivanje dodatne socijalne zaštite za stara i nemoćna lica kroz organizaciju servisa njege, socijalne i zdravstvene podrške i pomoći u kući starim i nemoćnim licima, podsjetila je za Skala radio Tijana Čađenović, sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti.

Projekat za pomoć i njegu starih lica u kući u kotorskoj opštini datira od 2005. godine, kada je to bio državni projekat u saradnji sa Zavodom za zapošljavenje i Caritasom kotorske Biskupije.

Tada se projekat zvao njega starih lica u Crnoj Gori i imao je karakter javnog rada.

Nakon izlaska ostalih učesnika iz projekta, opština Kotor je smatrala potrebnim i neophodnim da nastavi pružanje pomoći i njege starih lica u njihovim kućama, tako da je to zadržala kao lokalni javni rad, objašnjava Čađenovićeva.

Na dnevnom redu sjednice Skupštine opštine Kotor, koja je zakazana za 26. februar je u prijedlogu Odluka o izvođenju lokalnog javnog rada u opštini Kotor za pomoć i njegu starim licima u kući.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].