Kotor pravi model difuznih hotela

4
Kotor

Mirza Krcić

Mirza Krcić

Kotor je ovih dana posjetilo 10 turoperatora i 24 turista  iz Italije regije Friuli-Venecija-Đulija, a njihov boravak je organizovala lokalna Turistička organizacija i Zajednica Italijana u Crnoj Gori.

Bila je ovo prilika za dogovore i razmjenu iskustava oko buduće saradnje na turističkom i kulturnom planu, kazao je za Skala radio Mirza Krcić, direktor Turističke organizacije Kotor.

Italijani su posebno zainteresovani za projekat difuznih hotela koji znači objedinjavanje privatnog smještaja sa jednom recepcijom na jednom mjestu, kao zajednički  hotel, zašto je Kotor pravi model.

U regiji Friuli-Venecija-Đulija je to ustrojeno, najbolje se pokazao, pa se širi na području cijele Italije, saopštio je Krcić.

Kotor je pozvan da polovinom juna učestvuje na sajmu vina i sporta u gradu Malfakone gdje bi prezentovao svoja domaća vina.

Ministrastvo turizma je izrazilo spremnost da pomogne i da se na pravi način u ovoj italijanskoj regiji zajednički prezentuje, kako grad Kotor, tako i država Crna Gora.

Posjeta italijanskih turističkih poslenika Kotoru, bila je prilika i za sastanak sa ovdašnjim hotelijerima, ugostiteljima i izdavaocima smještaja.

Dogovorena je konkretna saradnja, kako bi turisti iz ove regije masovnije posjetili Kotor već ove sezone.

Pomenuta je i mogućnost otvaranja direktne avionske linije između Trsta i Tivta, što bi bio pun pogodak, zaključio je Krcić.

4 KOMENTARI

  1. Evo,nakon toliko prohujali godina,pocinje i ako polako da se nas Kotor ukljucuje sa
    Italianskim turistickim operatorima,da ih tako nazovem,u zaista interesantan nacin hoteljerstva,koji Kotoru i te kako odgovara,tj.jedna recepcija a podosta ne samo hotela nego i apartmana i privatnog smestaja.Bravo ideja je za svaku pohvalu!

  2. Prelijepa ideja jedna recepcija za sve ali je to za Kotorske hotelijere san a znamo neke ko su i kako su došli do tobož svojih hotela. tak koncept je revija lijepih želja U Italiji da , koda nas nikad dok je ovakvih gazdi. Svi to znamo u Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].