Kotor te aplauzom ispraća

11
Dragica Tomas

Dragica Tomas

Preminula je Dragica Tomas.

Spustila se zavjesa i ugasilo svijetlo pozornice koja je bila njen ovozemaljski život.

Aplauz traje.

Posebna emocija i pozornica duhovna i prorodna za prvakinju CNP-a bio je Kotor.

Inspiraciju za njen rad i umjetničku notu više dao je grad Kotor, koji je najveći i najljepši grad u Crnoj Gori, govorila je Tomasova koja je sa Kotorom bila rod.

”Grad Kotor je meni dao život jer živjeti sa čovjekom koga bezgranično voliš i koji tebe voli je najveće blago i dar sudbine”, kazala je u jednom od brojnih susreta na Skala radiju.

“To što je Petar Kotoranin, iz jedne istaknute porodice, to je nešto što mene čini srećnom i čini mi se jednom od nasrećnijih glumica uopšte, zato što ja izuzetno držim do porodičnog sklada, jer je porodica polazište za sve u životu što radite i što vam se događa. Ja sam u životu imala sreću da pripadam porodici Tomas koja me je svesrdno primila i da mi se sve to događa u jednom gradu koji je najveći grad među gradovima u Crnoj Gori. Najveći, naljepši i meni najmiliji”, riječi su Tomasove.

Povodom dodjele jedne od posljednjih nagrada “Veljko Mandić” ispričala nam je da joj ovo priznaje znači više od ostalih, a dobila je sve što može da dobije umjetnik, zato što dolazi iz njene profesije đe je najteže dobiti priznanje.

I ne samo u ovoj branši nego uopšte najteže je od svojih biti priznat, kazala je Tomasova.

“Zato sam se i uzbudila jer mi glumci ne biramo sebe. Bar ne ja i  moj pokojni suprug Petar Tomas koji je najzaslužniji za sve što sam do sada dobila. Mi nijesmo nikada imali nikog ko je za nas tako emotivno vezan ni direktora, ni kritičara, ni pisca ko bi za nas bio tako vezan da bi po nama planirao repertoar”, poručila je Tomasova.

Ni tada Dragica nije izostala da nam prenese emociju, kako je kazala, sve što iz Kotora dolazi, pa i čestitke kod nje budi posebna osjećanja.

“Kotor, me zadužio, ljepotom i ljubavlju, to je grad  koji mi je mnogo dao”, navela je ona.

Dragica je Kotoru davala sebe za sve fešte na svim pozornicama.

Danas je Kotor aplauzom ispraća do njenog i kotorskog Petra.

Adio naša Drage Perova.

Skala radio

11 KOMENTARI

 1. Blago tebi ides tamo gde su bolji ljudi…hvala za sve dobroucinjeno. Osmjehom ukrasi raj i postani tica nebeska i mjesecina i val na morskome malom zalu…

 2. Duboki naklon i poštovanje ženi koja je cijenila Kotor, koja je poznavala pravi Kotor, poštovala njegovu kulturu i tradiciju, više nego mnogi što su se u njemu rodili. Istinski je voljela Kotor i sve kotorsko. Njenim odlaskom i Kotor je dosta izgubio. Iskreno mi je žao. Počivala u miru Božijem.

 3. I ovoga proljeca procvjetao je menduo i dunja u malom bokunu tomasove bastine.Neka te prati njihov miris na putu u nebeske vrtove.

 4. Vazda Vam hvala za sve i nikada nijeste Škljare preskočili. Zbogom damo i naša draga komšinice nekadašnja.

 5. Stihovi za Dragicu:
  “pustite me da pevam, da igram, da se smejem pustite me da trčim, da padnem, da plačem pustite me da slikam srce drveću pustite me da sanjam da plovim okeanom da penjem se na vrhove planina da pišem pustite me da budem pustite me da kažem volim, te pustite me da osetim bol u srcu”

  Zorica Sentić

 6. Pridruzujem se tekstu Skala radija sa Addio ljepoto, ponosu nasega Kotora, addio otmjenosti, ponosu, skromnosti, addio velikoj zeni Crnogorki, vili i kotorskoj snahi.
  Pratimo te ne aplauzima no ovacijama iz nasega otmjenoga grada koji rasirenih ruku prepoznaje sve vrjednosti. Sretna bila tamo sa tvojim Petrom…klanjamo ti se duboko na ovoj pozornici kratkih ljudskih malenih zivota na kojoj si ostavila i te kakvog neizbrisivoga traga. Hvala ti do neba…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].