Kotor u svim vidovima turizma bilježi bolju posjetu nego lani

0
Kotor prepun turista

Dragana Samardžić

Dragana Samadržić

Pred kraj juna, u susret glavnoj turističkoj sezoni, na osnovu podataka lokalne Turističke organizacije u Kotoru trenutno boravi blizu 4000 gostiju, uglavnom stranih, što je za 26% više u odnosu na isti period prošle godine.

Od početka januara do 30. aprila Kotor je posjetilo 3877 turista, što je za 69 % više u odnosu na isti uporedni period prošle godine dok je broj noćenja 2,5 puta veći, saopštila je za Skala radio Dragana Samardžić, menadžerka za promociju i odnose sa javnošću u lokalnoj Turističkoj organizaciji.

I izletnički segment bilježi porast pa je do kraja maja Kotor je posjetilo blizu 92 hiljade  izletnika koji su obuhvaćeni obavezom plaćanja izletničke takse.

U odnosu na isti uporedni period prošle godine broj izletnika je veći za 19%.

Prema podacima Luke Kotor, broj brodova je veći za 14% dok je broj putnika veći za 22%.

Rimski mozaici u Risnu takođe bilježe bolju posjetu, do 3. maja lokalitet je posjetilo preko 6.300 posjetilaca, što je za 14,5% više u odnosu na uporedni period prošle godine.

Od 1. aprila do kraja maja gradske zidine je posjetilo 17 714 tursita. što je za 20% više u odnosu na isti uporedni period prošle godine.

TO Kotor sprovodi intenzivnu online promotivnu kampanju na tržištu Velike Britanije i zapadne Evrope, podsjetila je Samardžićeva.

“S obzirom na nove avio linije ka Londonu i Mančesteru smatramo da je ovo izuzetno važno emitivno tržište. S tim u vezi, u proteklom periodu ugostili smo nekoliko uticajnih novinara i blogera sa ovog tržišta, a u narednom period nas očekuje dolazak još jedne vrlo uticajne blogerke Katie Dawes” , kazala je Samardžićeva.

Ovo je smatra ona vrlo efikasan i pristupačan vid promocije, s obzirom da su gotovo svi danas na druuštvenim mrežama.

Njihove postoje TO Kotor objavljuje na svojoj internet stranici, facebook i twitter stranici.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]