Kotor uz prve pretpraznične slike

2
vatrogasci kite grad

Prve novogodišnje slike u drevnom Kotoru od jutros najavljuju nastupajuće praznike.

Počelo je kićenje grada i ovaj posao je ove godine umnogome olakšan, budući da je prošle dosta toga kupljeno, sačuvano i uredno složeno.

U prepoznatljivom stilu, prvo se kite ulice iznad kojih se postavljaju zeleni vjenčići od grana.

Uz kotorske vatrogasce, koji su uvijek tu da pomognu u svakoj situaciji kako bi naš grad bio ljepši u prazničnom ruhu, ovaj dio posla će biti vrlo berzo završen, kazala je za Skala radio Milana Andrić, arhitektica u Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora.

Grad će biti uglavnom okićen u istom obimu sa par manjih izmjena i dopuna, kao i prošle godine na zadovoljstvo građana koji su imali pozitivne komentare za novogodišnji okit, kazale je Andrićeva.

Što se tiče svijetlećih ukrasa biće još bogatije, više će biti svijetlećih zavjesa po gradu, svi voltovi će biti osvijetljeni lampicama.

Prostor ispred starog grada takođe će biti oživljen sa po kojom novom figurom.

Iz opštinske kase prošle godine za ovaj posao izdvojeno je preko 50.000 eura, a koliko će kićenje grada ove godine ukupno da košta, još uvijek nemamo tačnu informaciju.

2 KOMENTARI

  1. “Iz opštinske kase prošle godine za ovaj posao izdvojeno je preko 50.000 eura, a koliko će kićenje grada ove godine ukupno da košta, još uvijek nemamo tačnu informaciju.”

    Ako vatrogasci rade džabalučine, koštaće 0 (nula). Zerro spracato.

  2. Opet po leđima vatrogasaca!
    Građani imaju pravo znati, da li je to vatrogascima ekstra plaćeno (tako bi trebalo) ili to rade “za lijepe oči” i par sendviča sa kokošjim parizerom, koji ni mačke neće da jedu?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]