Kotor već sada bilježi porast turista u svim segmentima

3
turisti u Kotoru

Dragana Samardžić

Dragana Samardžić

Ako se po jutru dan poznaje, onda predsezona u Kotoru najavljuje uspješno ljeto.

Kotorska Turistička organizacija očekuje ove sezone u svim segmentima bolju posjetu.

Ovome je umnogome doprinijela nagrada Lonely planet-a koji je svrstao Kotor na prvo mjesto koje treba posjetiti u 2016. godini.

Kotor je od početka godine do 1. marta posjetilo 1726 turista koji su ostvarili 5946 noćenja.

Broj turista je za 3,57% veći u odnosu na isti uporedni period prošle godine, dok je broj noćenja veći za 4,35%.

Kada je riječ o izletničkim posjetama, i ovaj segment je znatno bolji u odnosu na prethodnu godinu.

Kotor je tokom prva tri mjeseca posjetilo 9833 izletnika, što je za 30% više u odnosu na isti uporedni period prošle godine.

Očekujemo da je ovaj trend povećanog broja izletnika nastavi i tokom sezone, kazala je za Skala radio Dragana Samardžić, iz TO Kotor.

Promet u luci Kotor je takođe bolji u odnosu na prošlu sezonu.

Tokom prva tri mjeseca u Kotorsku luku uplovilo je 19 brodova, što je za 46% više u odnosu na uporedni period prošle godine, dok je broj putnika gotovo devet puta veći u odnosu na uporedni period prošle godine.

Što se tiče cijena smještaja, cijene u predsezoni u hotelima se kreću od 70€ po sobi u hotelu sa tri zvjezdice, a u sezoni 90€.

U hotelima sa 4 zvijezdice cijene se u predsezoni kreću od 90€, po sobi dok su glavnoj turističkoj sezoni od 120 do 220€.

Samardžićeva ističe da u TO Kotor očekuju izuzetno uspješnu turističku sezonu.

Kotor je u stalnom fokusu brojnih stranih medija, a TO Kotor je uložila znatna sredstva u promociju grada, kako sajamskim nastupima tako i kroz sve druge vidove promocije.

Posebno online kampanju sprovodimo na tržištu Velike Britanije.

S obzirom na nove avio linije iz Londona i Mančestera ka Tivtu, ovo tržište smo prepoznali kao jako važno i pokrenuli posebnu online kampanju koja je u toku, ističe Dragana Samardžić.

3 KOMENTARI

  1. Brojimo turiste ali ne i automobile u koloni koja je već počela kroz Kotor. Kome se mili doći i čekati da pasaš centar koa puž .O parkingu ni riječi a sve će graditi garaže i ostalo , oće pred izbore još malo.I pričamo o sezoni a ni vode nemaju sva mjesta, kanalizacija i dalje smrdi Dobrotom itd.Dobro došlo novo ljeto !

  2. Stižu turisti i kako čitam i čujem u većem broju a Kotor od lani ničim ih novim nije dočekao. Nema pothodnika, prelaza kod llučke,nema bova ni priveza novih, nema alternativne saobraćajnice nego i dalje mučne kilometarske kolone od tunela, tunel bez ventilacije, Sve je isto kao lani ……

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]